diumenge, 30 de setembre del 2007

Saps que ets mallorquí si:


1) Tens qualque tia o parent que nom Apol·lònia, Catalina Maria, Antònia Maria o Joanaina. I no et resulten totalment raros els noms Onofre, Cosme, Sion o Pixeris.
2) A ton pare i ta mare sels va passar pel cap posar-te el nom del teu padri/na (no avi/a)
3) Te ve de nou que a la Península fagin bocatas sense tomàtiga (no tomàquet) ni oli i, en canvi, en fan de sobrassada amb oli.
4) Te ve de nou que ningú sapiga a la Península (aquell territori salvatge i un poc hostil) que és un rebentat, i manco encara de Amazonas o Caña Valls.
5) Te’n vas a la platja d’Es Trenc (si ets de Ciutat, per exemple) i sa gent te diu quan tornes “t’he n’has anat tan enfooooora?
6) Ets absolutament incapaç, genética i cognitivament, d’entendre les diferències de registre semàntic de anar/venir/tornar/pujar/baixar. Així, dius “ara torn” quan t’en vas, i “pujar a Palma” quan estàs al nord.
7) Te pareix que ses Quelytas amb sobrassada son un manjar coionut (ho son).
8) Tornes de qualsevol viatge paradisíac (Bali, Seychelles o Bahamas) i la gent t’amolla un “si, però com a Mallorca no s’hi està enlloc”.
9) Has vist en directe, i sense anestesia, com agafen un porc, li arrien una punyalada brutal i traidora a n’es coll, l’has vist bramar i t’has posat a fer tot tipus d'embotits amb les seves restes; productes deliciosos, per cert.
10) Felicitar el sant es tant, o quasi tant, important com felicitar l’aniversari.
11) Et costa dir algunes paraules en castellà sense geminar la consonant, com sem·mana o caramel·lo, o simplement pareix que quan xerres en castellà ho feim amb una ametlla dins sa boca.
12) No t’extranyes quan la verdulera/ carnisser/ dependent te digui “rei” o “reina”.
13) Anomenes a les aletes de bucejar “patos” a la màscara “careta” o als llapissos de colors “pintures”
14) Saludes diguent “uep”.
15) Te pots tirar tranquilament mitja hora a una botiga sense que cap dependent/a te demani que vols.
24) No t’extranya l’expressió “ja te diré coses” (i, ndefectiblement, entens que has de passar a un altre tema, que d’allò res de res.
25) Per confirmar, durant una conversa dius “si si si si” o “no no no no” o amolles un enfàtic caaaaaaa!.
25) Tens una, o mes d’una, tia monja.
26) Has sentit a dir “orguesta” enlloc d’orquestra i has begut palo amb sifón.
27) Posam la conjunció “però” a final de frase i acentuada a la darrera vocal: “Saps qu’és de car això, peró!”
28) Només vas a veure el Mallorca quan està a Primera i és una bona temporada quan no descendéis.
29)”Es deixons” i “sa dallona” son mots deíctics polivalents que serveixen tant per assenyalar un cotxe com un tros de pa com per el comandamenta distància. Exemple: Passa’m es deixons devora sa dallona que està damunt sa tele. Fins I tot has sentit es verb “deixonar”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola soy Ano Nimo me gusta ver tu reafirmación del mallorquinismo (estará bien dicho?)pese a estar en Cataluña cosa que te puede afectar psicologimante, te acuerdas de tus raizes mallorquinas y paseas la bandera balear por esos parajes donde una bandera balear es tan temida como una de España. Otro abrazo!

Anònim ha dit...

jajaja!!juanolo veig q no te despisten i que saps que se sobassada i es pa amb oli i qualque tia monja te fan pensar amb ses teves arrels!!!enga estudint de politiques...ANIMO!!!