dissabte, 10 de novembre del 2007

En busca de las calles perdidas


No sé si el títol aquest és molt adient per a la histèria d’avui però, em feia il·lusió.
Des del primer moment en que em vaig assabentar de que noms com Calvià, Manacor, Alcúdia, Deià, Llucmajor (plaça amb parada de metro i tot), Bunyola, Jardins d’Alfàbia, Formentor, Valldemossa, La Selva (Selva?), Artà, i per suposat, Felanitx, formaven part del “Callejero” Barceloní, vaig tenir la necessitat de visitar-ho i avui, aprofitant l’avinentesa i acoplant-me a la parella Marga-Rafel, hi he anat.
Hem agafat el bus i a Fabra i Puig hem baixat per començar a caminar. Diguem que el primer indici no ha estat gaire positiu ja que ens hem trobat amb un carrer acordonat pels Mossos amb el que pareixia un cadàver estès al terra, però hem seguit.
El primer carrer en fer-hi parada ha estat el carrer Santanyí, ja que hi havia part implicada. En la meva opinió, i sense entrar en polèmiques, és un carrer ben normalet amb edificis no massa potables, que diguem.
Després hem continuat caminant a la recerca del Carrer de Felanitx. Aquest, en la meva opinió, és de major importància ja que té arbres, un bar i està al costat d’una placeta prou agradable. En tot cas, i essent sincers, el personal que rondava per allà no era massa condret, recordant-me a carrers de Palma de la zona de Son Gotleu, però no tothom pot dir que el seu poble té un carrer a Barcelona, eh?
Tampoc em podreu negar que la visita no hagi estat interessant. He de dir que per Internet no he pogut trobar informació (tampoc he cercat massa) sobre el quan i el perquè d’aquests noms però na Miquela va dir que havia sortit un article sobre el tema a la revista Brisas.
Fet això ens hem dirigit a la Plaça Llucmajor d’on hem agafat la línia groga del Metro. Realment he de dir que no havia vist mai un convoy de metro tan antic i destartalat...
Na Margalida i en Rafel ha baixat al Passeig de Gràcia i jo he continuat fins a Urquinaona, on havia quedat amb en Miquel Lluis i na Bàrbara per anar a dinar. Sa qüestió és que havíem quedat a la 1:30 i només eren la una però bé, mitjançant indicacions per mòbil m’he dirigit cap al Passeig de Gràcia on, més amunt, m’han localitzat i he anat a dinar amb ells, fervents militants de la lliga antiformatge; que m’han convidat, a un lloc de tapes. Ha estat bé.
Més tard hem anat fins a la Catedral i hem visitat, entre altres llocs, la Plaça de Sant Felip Neri; un lloc molt bucòlic on, en temps de la Guerra Civil, afusellaven, no sé quin bàndol, encara que supòs que els Republicans pel fet de que ho feien cap a la façana de l’església. Allà m'hi han fet una foto on es poden apreciar dues coses: Els forats de bales i metralla i que no m'havia pentinat.
També hem anat pel Call i per una plaça on s’han trobat tombes romanes que romanen al descobert.
En resum, una bona passejada pel centre de Barcelona amb els cosins, que saben per on trepitjen.
Finalment he tornat cap a Urquinaona i metro fins a Fabra i Puig on, mentre pujaven l’escala mecànica cap a la superfície un home, de no sabria definir quina procedència, em mira tot assenyalant el bastó, que encara no havia plegat, i em diu “¿Porqué tu lleva esto?”
Encara que no tenia perquè, he satisfet la seva curiositat diguent-li que en llocs oscurs el necessitava.
He agafat el bus i, al cap d’una estona, me n’he donat compte (i és que jo no m’he de morir, m’han de matar!) de que no duia claus… Afortunadament na Miquela m’ha salvat sa vida.
Finalment, voldría donar les gràcies a en Miquel Lluis i na Bàrbara pel dinar i el passeig, a na Marga i en Rafel per deixar-me acoplar (tampoc els vaig donar opció). I a na Bàrbara, lectora habitual, dir-li que, encara que no li toqui el cupó ni tan sols el miri “colabora con una gran labor social”, i això és l’important.
Per altra banda, també voldria saludar a la millor torturadora de Ciutat i a n'es millor xòfer. Tranquil Esteve, es twingo anirà de puta mare (tu no recordes es cotxo que passejava fins fa poc mun pare? Estic curat d'espant!)

Mostra un mapa més gran

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Sa primera en fer un comentari!! però domés tenc dues cosetes petites a dir: primer, que crec que aquest carrer que dius de La Selva, deu anar per una comarca gironina que se diu així. Lo segon, simplement que en tornar-hi passis es corrector a nes text, o escriguis més a poc a poc, si vols veure evidències de ses faltes, m'ho dius en llegir això i les te mostraré. ;)

Joan M. Roig ha dit...

Miquela, ja me critiques mÉs que en Rajoy a en Zapatero. PerÒ tenc una excusa. Redact escoltant l'MP3 i clar, no estic a lo que estic.
DesprÉs tenc la mala costum de no repassar, però bé; gràcies per sa teva correcció.
I això de La Selva m'ho hauries d'haver recordat abans (que me sona de mirar tv3)però, de totes formes,aquests catalans què saben?

Anònim ha dit...

Hola, Joan. Feia estona que no escrivia comentaris , però més o menys estic al corrent de les "històries" que contes. Sempre les trob tan entretengudes....
Dir-te dues coses: això des pentinat s´arreglaria allà on tu un dia vares dir que ja sabies on anar a posar ses banyes a n´Encarna.(Per mi era n´Encarna!. Ja no t´hauries de pentinar!
S´altra cosa és que si qualcú es posa impertinent - estic pensat amb l´home que s´interessava pel bastó, que no sé si n´és el cas- tampoc no quedaria gens malament que l´hi entefloquessis allò de: "Por qué no te callas?". Quedaries, per comparació,a un nivell bastant,bastant elevat.
A seguir.

Anònim ha dit...

EI JOAN...LO MEU SERA CURT PQ MEN HE D'ANAR A SEGUIR AMB S'HISTORIA D'ESPANYA.BE,NOSE SI RECORDES QUANT VAREM ANAR A SA CREPERIA AMB NA MARIA I LI VA FER MOLTA GRÀCIA AMB SA FACILITAT AMB QUE SE MONTA ES BASTÓ I TAMBE TE VA DIR QUE HO TROBAVA UTIL HORA DE FOTRE UNA GARROTA ES A DIR;AIXO PODRIA SER UNA COSA COM:
1-SACAR Y MONTAR EL BASTÓN
2-AGARRARLO BIEN FUERTE.
3-PEGAR UN GARROTAZO!!
4-SALIR POR PATAS!!!
jajaja que no saben amb qui se fiquen que eres de pueblo y de campo ojo!!!
d'aqui te dic que sort i que adelante i que m'agradaria ser lo fort que tu ets!!!

Anònim ha dit...

aaaaaaaaaaaahh
i que estic al dia de tot i q ara supos que te fare mes comentaris un beeeeeesooooooooooooo

Anònim ha dit...

Com que no estava del tot segur de la història de la Plaça de Sant Felip Neri he cercat una mica de informació. Els desperfectes de la façana no són dels afusellaments, tal i com m'havien dit, si no dels bombardejos franquistes del gener de 1938.
Més informació: http://barcelona.vivelaciudad.es/2007/03/26-plaza-sant-felip-neri
Valgui la rectificació

Anònim ha dit...

Joan, rapaciño, esa lingua que ti escribes neste teu blog e totalmente intelixible para un galego falante. Vale co castelán non é o máis fermoso dos idiomas, pero...
Jas, son Fonsi, pasei un par de veces por estos lares, pero de pouco me entero. Unha aperta agarimosa. Deicaloguiño

Anònim ha dit...

Joan, te record que t'has oblidat de cercar els homenatges per Catalunya de la teva altra cama. Jo he sentit a dir que quan repartien els noms als carrers, concedint-lis els noms als pobles més importants (i no amb més superfície ò habitants), n'hi va haver un que no trobaven un carrer amb el nivell adient amb la categoria del poble. Llavors van decidir anar a un lloc del Penedès i fundar un poble sencer amb el seu nom...

Anònim ha dit...

no sabia que escrivies des de Barcelona!

barbara ha dit...

hola, joan.....duc una mica de retard, però és que he tengut una semana molt ocupada, a part, que quan tenia temps....els nens no em deixaven l´ordinador!!! problemes de tenir-ne un de sol per tres persones... mira, m´ha agradat això dels carrers amb noms de pobles de per aquí, curiós.
lo dels cupons....procur comprar-ne algún de tant en tant..potser me plantejaré comprar-ne més, éncara que sé que no em faré rica...al manco sé que col.labor en alguna cosa important.
petonets!!!