dimecres, 14 de novembre del 2007

Facultat ocupada


“Des de aquest moment aquesta facultat queda ocupada, si voleu sortir ho heu de fer ara”, així ha estat irrompuda la nostra monòtona classe de Fonaments Matemàtics i Estadístics per un grup de joves que, segons he entès, eren de Geografia i Història de la UB que havien ocupat la seva facultat per protestar contra el Procés de Bolonya i, com a resposta al desallotjament patit, han vingut a ocupar la nostra facultat.
La resposta de l’estupefacte professor, avui que si mateix hi havia gent, ha estat “no teniu obligació de sortir, jo continuaré fent classe”, però ha hagut de desistir en la seva idea perquè ha quedat, supòs, poca gent. Jo almenys he abandonat la facultat i he hagut de sortir per la facultat de Filosofia i Lletres.
Sincerament, m’ha recordat a la època de “Cuéntame como pasó” i, quan han irromput a l’aula, al Coronel Tejero; i és que només ha faltat el “¡Se sienten, coño!”.
L’expressió que amb més freqüència he sentit ha estat la de “Que fort” i és que així és. He sentit queixes del tipus ens podrien haver avisat, i és que tenien la propaganda preparada, només haguès estat comentar-ho.
M’ha sorprès l’actitud d’alguns dels meus companys, contraris a aquestes accions i, quasi, partidaris del Pla de Bolonya, que sinó ho havia dit, el motiu principal de protesta era, com no, aquest, el tema de la privatització encoberta de les universitats.
En la meva modesta opinió, el contingut, la idea general de les demandes; em sembla correcta i adequada, el que s’hauria de cuidar un poc més son les formes, avisar amb antelació i tractar millor als altres estudiants no estaria malament, I dic això darrer perquè un company meu, que ha trigat més a sortit perquè ha anat a parlar amb un professor, s’ha hagut de discutir perquè aquells estudiants d’una altra universitat el deixessin sortir de la seva. Dir, en aquest sentit, que els professors no han abandonat l’edifici i s’han mostrat, alguns, contraris a aquesta feta perquè els estudiants amotinats ha preparat “barricades” amb taules, cadires i demés material que, segons el professorat, no tornarien a col·locar.
En resum, el primer acte pseudorevolucionari, si em permeteu l’expressió, que he viscut en primera persona m’ha parescut d’allò més interessant i crec que ha servit per arribar al climax de demà, amb vaga i manifestació. A la manifestació, des de la Pl. Universitat hi assistiran molts dels meus companys de classe. Jo no ja que he sentit comentar que la de l’any passat va ser molt repressiva i que el Mossos t’enrevolten i no pots sortir fins que acaba la manifestació. Encara estim un poc la meva integritat física...
Davant fets d’aquestes magnituds queden petites les meves habituals histèries del tipus divendres tinc un examen de PI (Pràctiques Instrumentals, no vos malpenseu) o ahir no vaig anar a primera hora perquè el bus que, en teoria, passa a les vuit i mitja a les 8:26 ja havia passat, el de menys quart no es va aturar i el de les vuit va passar a i deu...
Bé, desprès de la evacuació de la facultat, i desprès d’esperar vint minuts al bus, he anat cap al pis per agafar el mòbil i he partit cap a Barcelona per anar a la psicòloga. He dinat allà i he agafat el metro, per un pel he perdut el bus de les cinc i he hagut d’esperar mitja hora, arribant amb fosca, però bé.
Per cert, la frase del rei, i això si que es preocupant, es usada per alguns professors per fer-nos callar! I el domini porquenotecalas.com ja està registrat. Jo que volia fer negoci.
Tinc la sensació de que havia d’escriure alguna cosa més, però com que no en fot ni brot crec que ho deixaré anar.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que hoy no os tireis a mi yugular como de costumbre... me parece un hecho subrealista, pero como conozco al que lo a escrito me lo voy a creer por esta vez. No entiendo porque abandonasteis el aula, llevaban pistolas? es que lo comparaste con con el 23F y solo faltaba el "se sienten coño!" llegué a la conclusión de que ivan armados.. espero que no se repitan estos altercados.. por el bien de la dignidad.. de unos y de otros.. SALUDOS

Anònim ha dit...

Vamos a ver...
Me parece de puta madre que uno sea consecuente con sus ideas y que las defienda y se haga oir... pero ¿a quien se le ocurre hacerlo así? Desde luego la atención la llaman. En lugar de convocar manifestaciones, a un puñado de gente le entra la venada revolucionaria y ¡ala, a tomar facultats! Antes de hacer cosas así yo me pararía a pensar un poco: ¿No veis que toda demanda queda en gran medida deslegitimada si se hace a lo bestia existiendo otras opciones?
A demás, ¿que pintan unos tipos de Geografía e Historia en la facultad de Políticas? me parece un poco absurdo.
Por último, irrumpir en una clase y boicotearla es una falta de respeto. Luego pretenderán que respeten su opinión y la tengan en cuanta. Respeto para lo que interesa. En fin es lo que hay.
Que hagan lo que quieran, tomar facultades, manifestarse, pertirse la cara con los mossos... todo suyo, dudo que les sirva de nada.

Joan M. Roig ha dit...

Querido F... digooo Ano, entiende que cualquier excusa es buena para abandonar una clase de fonaments, pero bueno.
Yo, como habrás leido, tenia que ir a Barcelona y no era plan quedarme enclaustrado ahi dentro a esperar a los mossos.
Las formas son casi tan importantes como las armas, querido futuro miembro de la Autoridad.

Anònim ha dit...

Veo que el movimiento ocupa se espande hacia la sabiduria, si quieres conseguir esa sabiduria suprema VIOLADORES DEL VERSO TE LO PONE AHÍ

Anònim ha dit...

Bueno, bueno, vaja motín que vos han montat, però no passis pena, que coses d'aquestes te'n passaran de tant en quant, sa teva és sa facultat on més coses d'aquestes passen, basta dir-te que l'any passat, per ses eleccions catalanes, un parell d'afiliats de Ciutadans, varen acabar apallissats per provocadors (se passetjaven amb camisetes des seu partit)

Anònim ha dit...

Eso es ser provocadores? llevar camisetas de su partido... joder con los catalufos, la libertad de expresión brilla por su ausencia, a no ser, que quieras quemar fotos del rey, entonces te aplauden... sois patéticos...

Anònim ha dit...

Juan: Som Nandreu dema ens veurem si Deu vol per lo quetenc a dirte que estudiis a tope avuy y dema el mati perque tenin que anar a pasegjar dssabte y diumenge.

Anònim ha dit...

Juan :



son N'Andreu estudia molt avuy perque nosaltres venim y tenim que anar a fer turisme .
dema mos veurem.

Anònim ha dit...

Perdone señor anónimo, pero de catalana NADA, que soy bien mallorquina yo! y sólo hice un apunte de lo que pasó el año pasado, nada más, me dediqué a contar los hechos.
VISCA MALLORCA!

Anònim ha dit...

En primer lugar, al tal "anónimo": ¿Tendrás un nombre? Desde luego, esres libre de mantenerte en la sombra, pero creo que lo mínimo cuando uno se mete a discutir y a reprochar, es dar tu nombre. Cuestión de educación.
De todas formas, aunque el empleo de términos despectivos me parece innecesario, estoy bastante de acuerdo con anónimo. Quizás ir con camisetas de Ciutatans sea provocar, pero eso es lo grave, que se haya llegado al extremo de que mostrar tus ideas poíticas sea una provocación y una invitación a que te curtan.

Anònim ha dit...

No me pareix gens bé aquesta actitut d´ocupació de les aules, però...ja saps que és una de ses facultats que pateixen més aquests atacs.I... ja que escric te faré pensar en fer SA MALETA, com t´havia dit na Mica, cosa que tu encarregues a "sa madona".
Una abraçada.

barbara ha dit...

no som entesa en política, però crec que ses coses se solucionen millor parlant que engegant a la gent de mala manera. segueix essent una opinió personal.
petonets!!!

barbara ha dit...

per cert....
com és que el meu nom surt en lletres blaves???