dijous, 27 de desembre del 2007

En Festes!


Abans que res, m’agradaria agrair a n’Àngel, supòs que palmesano, els seus trucs per millorar estèticament aquest bloc. Tot i que a les Histèries l’estètica no és, per ara, una prioritat, els he aplicat ja que he suprimit allò de “enviat per Joan M.” perquè me semblava un poc absurd pel simple fet de que tot ho envií jo (el meu egocentrisme...). L’hora i tot lo demés de moment ho mantendré i és que no suposa, de moment, un agravi a la meva intimitat que els/les navegants sàpiguen a quina hora ho públic. Així, també s’agraeix això de llevar la barra de Blogger, meditaré sobre aquest tema perquè potser, ara amb el nou look més obscur del bloc, quedaria massa negre sense sa barra aquesta, però ja dic, gràcies.
Avui horabaixa hauria de començar a fer un poc de feina acadèmica perquè encara, com podreu suposar, no he començat després de (sempre ho veuràs) l’intent fallit de dissabte passat.
Com és habitual en aquestes dates, el dia de Nit Bona i el dia de Nadal van tenir com a celebracions centrals grans ingestes de menjars que tampoc passaré ara a definir.
Ahir, seguint la tradició, varem anar a dinar a ca la família GRAN amb el motiu de la celebració de Sant Esteve. Aprofitant l’avinentesa de que està molt aprop de l’estació de Marratxí (tampoc facilitarem –hom majestàtic– la seva situació exacta), hi varem anar en tren des de Manacor. La diferència amb anys anteriors podria residir en que, aquesta vegada, no vaig agafar cap pedra per si sorgís qualsevol eventualitat (per allò dels espais tancats) i és que per Barcelona no tenc la possibilitat d’agafar-ne cap.
Un altre diferència, o no tant, seria el detall aquell de que varem perdre el tren que inicialment voliem agafar amb el resultat de que varem haver d’esperar, amb n’Aina emprenyada (detall important), més d’una hora devers l’estació de Manacor.
Podríem ser punxants i establir diferències entre el transport públic d’aqui i el d’altres llocs i, tot i que podria inclús ser crítica constructiva, ho deixarem anar. Direm que, de moment, no hi ha comparació tot i que la comparada sigui Rodalies. Així i tot, s’ha de comprendre que la situació no és la mateixa.
Tot i que varem arribar passades les dues encara no havien començat a dinar. El menú va consistir en sopa rellena (m’imagin que, filant prim i acadèmicament, se deu dir “farcida”, però... no seria lo mateix), porcella amb una guarnició de ensalada, patates i cols de Brussel·les, a més d’una gran varietat de postres típiques d’aquestes festes.
Com podeu apreciar, no som cap cronista familiar per la qual cosa no vos relataré fil per randa l’aconteixement.
Avui hem anat a Palma amb un doble objectiu. En primer lloc, anar a cercar una telelupa en préstec a la ONCE, no la tenien preparada i hi hem perdut tot el dematí, total per tenir-la només fins dia 6 de gener...
Ja que hi érem mos hem acostat fins a Capità Salom a deixar els papers a la Conselleria per demanar la beca de mobilitat (escassos 400 €). Hi volíem anar en bus però aquelles pantalles tan modernes de les Avingudes mos han llevat les ganes ja que, desprès d’esbrinar que havíem d’agafar el 12, ens hem assabentat que estaria uns vint minuts a venir; total, hi hem anat a peu.
Si una cosa està clara, apart que els llocs institucionals no son d’allò més accessibles per a tothom és que els funcionaris han de tenir (almanco) una qualitat, els ha d’agradar l’esport, com a mínim aquell de passar-se la pilota...
Canviant de tema, i tenint en compte la vostra opinió, dir que faré pròximament una enquesta d’intenció de vot per a les properes eleccions generals però, per no començar tan fort i a mode de prova, crec que estaria be que votassiu per, tal vegada un tema un poc banal: Llevaries la barra de navegació del Blogger?
Crec que per avui no tenc res més a dir, aconsellar-vos només que no agafeu cap empatx i, en la mesura de lo possible, no caigueu en les xarxes del consumisme incontrolat. I és que això d'es consumisme i els regals es molt perillós, per exemple, en Miquel Lluis no me va regalar un domini, com diria s'anunci aquell, me va regalar s'obligació de mantenir el bloc, je je je je
P.S.: Volia il·lustrar aquest post amb les fotos del dinar de Sant Esteve però coneguent la puntualitat d’es fotògraf que me les ha de passar (je je je), posaria també ses de sa festa de la setmana passada, de na Maria Sunyer, però només les va enviar a n’Aina...
Ah! Ses de ses matances tampoc les tenc perquè, tot i que n’Aina digués que hi son, no les he trobat.
Esper, qualque dia, corregir aquest desequilibri imatges-text.
I avís, en els pròxims dies hauria escriure un post en castellà perquè m’entenguin tots.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui he decidit tornar a fer un comentari. Sa veritat és que no sé massa què dir, però s'intentarà.
Per començar, diré que si te serveix de consol, se pot dir que jo tampoc he fet res, encara que avui vespre faig contes posar-m'hi (i això que tenc un examen...).
Sa meva opinió sobre es transport públic és que crec que per Barcelona sa cosa està millor que aquí, però estic d'acord amb l'amo en Joan, que no hi ha ses mateixes condicions i que, si aquí volem que hi hagi algo per l'estil, es necessitaran molts d'anys per aconseguir que sa gent deixi es cotxos i emplei es transport públic.
I res, això és tot, encara m'he arribat a enrollar una mica i tot! (me sap greu)

Anònim ha dit...

Avui he decidit tornar a fer un comentari. Sa veritat és que no sé massa què dir, però s'intentarà.
Per començar, diré que si te serveix de consol, se pot dir que jo tampoc he fet res, encara que avui vespre faig contes posar-m'hi (i això que tenc un examen...).
Sa meva opinió sobre es transport públic és que crec que per Barcelona sa cosa està millor que aquí, però estic d'acord amb l'amo en Joan, que no hi ha ses mateixes condicions i que, si aquí volem que hi hagi algo per l'estil, es necessitaran molts d'anys per aconseguir que sa gent deixi es cotxos i emplei es transport públic.
I res, això és tot, encara m'he arribat a enrollar una mica i tot! (me sap greu)

Anònim ha dit...

Bona, bona...
Som el fotógraf. Estic esperant que s'aixugui el paper de les fotos, tranquil que arribaran...
Salut !

Anònim ha dit...

Com que no t'he enviat ses fotos? Jo crec que sí, al menys o vaig posar. Bè, no fa res, ara les t'he enviat, mira a veure si t'han arribat.
I vius amb tantes menjues....

Anònim ha dit...

el problema no és si les t´envien o no, les fotos.... la cosa està en: a on les t´han enviat?
en quan a lo dles trens....ara mateix vaig a agafar-ne un per anar de calafell a barcelona....ja te contaré que tel s´experiència...
petons i bones vacances.....que ja sé que no les malgastes estudiant ni res de tot això jajajaj

Anònim ha dit...

Això des funcionaris... A noltros també mos varen fer jugar una bona estona a fer passar sa pilota. I no només això! També mos varen fer practicar es conillons d´amagat i una altra estona també a trobar la sortida del laberint. És vere que els hi agrada jugar! Ja ho diu n´Andreu: Això és un xollo!!

Anònim ha dit...

Buenas elemento. Me pasé x aquí para comentarte algo. La verdad, es que no tnego ni idea d k comentartye.
Tienes razón, deberías de esccrib ir escribir algo mas en castellano tío, no entinedo nada d lo k escribes. Lo digo x k como me dices siempre que te escriba..... la verdad es que no se c k contart.
Weno, desearte una feliz navidad k entre fiestas sorpresas y demás parece que lo stas pasando muy bn.
Y un próspero año nuevo.
Decirte también que habrá k ver eso d lo d ir a tu casa k m pusiste en el e-mail. Todo se verá ya que a ver cuantas m quedan para septiembre.
Weno, ya sabemos todos k a ti no t quedará ninguna, aún k tu t empeñas en decirte decir k t va mal.
Weno, nada mas chaval, ya hablaremos.
EEEnga un abrazo.

Anònim ha dit...

De res, aquí per servir!
Idò bé, estic content de que t'hagi servit. Faré un comentari més llarg a l'entrada "feliç any nou".