dilluns, 31 de desembre del 2007

Plataforma PANIC

Encara que potser un poc massa tard, m'he fet ressó del comunicat que seguidament reproduiré. De totes maneres, en la meva opiníó hi manca una vertent reivindicativa en contra del Pare Noel/Santa Claus/viejogordobarbudo, viva imatge del capitalisme i del consum, imposat per la visió globalitzadora de l'imperialisme yankee (o com s'escrigui). Ja ho deia en Melendi "este año al Papa Noel no le queremos porque su presidente es un borrego".

Comunicat de la Plataforma PÀNIC, formada per Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, l'oncle Tió i el Pare Noel

Les raons que han portat a Ses Majestats a prendre aquesta decisió dràstica són les següents:
1. L'Equip de Patges Reials està fart de portar tones i tones d'objectes inútils i de regals que van a parar al fons d'un armari o a l'abocador sense haver estat utilitzats.
Un 10% de les persones del món consumim el 70% dels recursos
2. Degut a la gran quantitat de regals sol·licitats, l'Equip de Patges Reials està obligat a fer jornades laborals que no respecten el conveni del Sindicat de Personatges Nadalencs. Buscar cada cop més regals i al preu més baix obliga a treballar a milions de persones de països empobrits en jornades inhumanes
3 de cada 5 treballadores de les fàbriques de roba del món no tenen contracte, fan més de 70 hores setmanals i cobren menys de 100 euros al mes
3. Ses Majestats estan farts de portar regals que només es poden trobar a grans superfícies i centres comercials i troben a faltar el contacte amb els seus amics botiguers i botigueres.
A l'estat Espanyol es tanquen 11 botigues de barri diàries per culpa de les grans superfícies
4. Ses Majestats no volen portar més regals fabricats per empreses que no respecten els drets dels treballadors i les treballadores i que se'n van a països pobres a contaminar el que no els deixen contaminar a Europa i els EEUU.

Per aquestes raons el PÀNIC declara una vaga indefinida fins que no hi hagi un compromís generalitzat de:

no regalar per regalar i mantenir un criteri racional

acordar amb la família i els amics el pressupost màxim dels regals per no convertir el nadal en una competició

evitar que els nens i nenes rebin allaus de regals que no tindran mai temps d'utilitzar

prioritzar els regals fets per un mateix o una mateixa

prioritzar els regals ecològics, justos i de proximitat

no deixar-se portar per la publicitat i tenir criteri propi

donar preferència a regals culturals i amb contingut

dedicar el nostre temps als altres: és el regal més valuós.


Així doncs, des del PÀNIC esperem que les vostres cartes i correus electrònics d'enguany segueixin aquestes reivindicacions. Si no és així, ja podeu esperar asseguts que no hi haurà ni cavalcada, ni camells, ni regals, ni tan sols carbó.



PD: La CNT (Col·lectiu Nadalenc de Tions) també ha subscrit el manifest del PÀNIC. Per tant els Tions tampoc cagaran fins que es desconvoqui la vaga.

> Si vols altres consells i recursos sobre consum responsable, tant durant les festes del Nadal com durant la resta de l'any, visita l'apartat "Practica un consum responsable" de la nostra web.

> Des de Greenpeace també ens proposen alguns consells per a un consum més responsable en els articles típics de les festes nadalenques. Els pots consultar
fent clic aquí (2 pàgines, PDF 754 KB). (En castellà)

P.S.: Ja ha estat be per no interferir ni modificar, però queda clar que la figura de "l'oncle tió" sols és pròpia de Catalunya.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

wow!!! Primer comentario del año! jajaj
Pos nada joan feliz año. Ya ablaremos d mi pseudonimo para los articulos jajaj
besos!!!

Joan M. Roig ha dit...

jejeje
si, primer comentario. Feliz año!