dilluns, 18 de febrer del 2008

Quo vadis, Joan?

Feia temps que no estava tant de temps sense escriure, no vos penseu que ja hagi abandonat es bloc. Serveixi com excusa que l’entrada anterior fou bastant densa.
Sa veritat és que no se ben be per avon començar. Vos he de dir que m’he plantejat fer-me un fotolog, encara que només sigui per “tornar” els comentaris a molta gent que me’n fa però això d’es fotolog és una cosa que no m’acaba de convèncer per diversos motius. En principi tots tenen una uniformitat ineludible que deixa menys espai a la creativitat, a més hi ha publicitat i l’espai amb que comptes per escriure és limitat. Per altra banda, no hi pots inserir ni vídeos ni més d’una foto. A més, aquest espai rarament dòna importància al text i és que jo, com en Jesús Tuson, no crec en el mite aquell de que una imatge val més que mil paraules. Una imatge serveix per mostrar un instant concret, simbòlic si es vol (els del fotolog son, habitualment, de festa) però no permet expressar tot allò que, d’alguna manera, hi podria anar lligat. Cosa que si pots fer amb mil paraules, aproximadament cent línies.
Ja hi tornam esser, avui he començat les classes d’una manera diguem-ne que light. A primera hora hem tingut ciència política en que només s’ha comentat l’examen, encara que sense dir-nos les notes. Això ha permès que la segona hora fos lliure, anant al bar a comentar lo ocorregut a les vacances aquestes per desprès començar política espanyola (substituta de fonaments) en que ens hem ajuntat dos grups baix la docència del senyor J. Molins. Aquesta assignatura estudia el sistema polític espanyol i és per això que està molt lligada a ciència política i en menor mesura a història i economia política. Començarem amb l’estudi dels antecedents constitucionals (des de la Pepa) fins a la transició per arribar al sistema pròpiament actual, que anirà de la mà (aprofitant l’avinentesa) del calendari electoral d’enguany.
A aquestes alçades jo no estic massa decidit en el que a activitats durant aquest nou període i durant l’estiu respecta. En primer lloc no se si he de fer qualque curs de crèdits de lliure elecció i si ho faig, no se si he de fer-lo de braille, de gallec o de bicicleta estàtica al SAF. Seria ja hora de decidir-me.
Per altra banda no se si a l’estiu hauria d’anar a l’estranger a practicar el meu deixat anglès. De totes maneres tots aquests cursos son molt cars i si no hi ha beca... La once en dona onze (mira que també es casualitat) però el nivell està molt alt (amb gent que estudia traducció o, simplement, en sap bastant més que jo). Es tema està en que per provar de demanar-la hauria d’anar a fer un examen a Madrid (bona excusa, per altra banda).
També, al juliol, m’estic plantejant anar a Vitòria a fer un curs de relacions internacionals però no donen crèdits per la UAB. Per això, també m’hauria de decidir aviat ja que aquest curs coincideix amb la venguda d’un parell a Mallorca.
Tot això sense oblidar-nos de la recuperació (dia 2 de juliol) de la meva estimadíssima assignatura de fonaments...
Per si tot això fos poc, també he de consultar amb els d’es pis si puc acoplar visites que venen a un concert i, sinó, cercar-los (o ajudar-los a) cercar alternatives.
A més, en aquestes dades en que l’ambient electoral comença a omplir Cerdanyola amb cartells d’en ZP, de n’Herrera... no se si podré estar-me molt de temps sense publicar una enquesta electoral en la qual esper que participeu.
Ah! I avui ja m’he comprat el dossier de política espanyola per un no menyspreable preu de 13,20€ (en correspondència amb el totxo) del qual per dijous que ve m’he de llegir unes vint pàgines).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

KAIXO!

Ja t'ajudo a decidir...
Vitoria-Gasteiz: una setmana fora, no molt car, ben organitzat, a una ciutat magnifiica i petita, una residència d'estudiants complerta, un curs interessant i prestigiós, una desconexió total dels exàmens i tot, un viatge, unes visites a institucions polítiques bàsques, unes muntanyes agruptes...


GORA EUSKAL HERRIA
AGUR

Anònim ha dit...

i si havies d´anar a madrid....cap problema...ja hi haurà l´ave...jajajjaja

petonets!!!

Joan M. Roig ha dit...

sisi. S'AVE hi és però mira quins preus!!
Això és una vergonya...