dissabte, 23 de febrer del 2008

Vint-i-tres de Febrer

Aquest bloc, encara que ja s'ha escrit molt sobre el tema, no podria deixar passar l'ocasió per commemorar aquesta data en va triomfar la democràcia i la voluntat popular per damunt de les imposicions colpistes.

En realitat, no me faceu donar xifres, Espanya ha estat un pais on, des del segle XIX, s'hi han produït molts de pronunciamientos i no vos penseu que tots fossin de caràcter uniformista i retrògrad ja que els primers ho foren de caràcter progressista, com el de Riego, el de Prim, entre d'altres.

L'any passat a la UIB, desprès de l'olimpiada d'història, se'ns va convidar a la conferència d'un diputat de la UCD per Balears i professor d'història, no record si doctor o catedràtic, en auqesta institució. Record molt clarament com ens va dir que no se'ns ha contat tot lo succeït sobre el tema. Per exemple, aquella mateixa nit a Madrid, en un hotel, s'hi reuniren banquers i bisbes per celebrar el cop aixi com també, quan els diputats sortiren del Congrès es van trobar amb un grup de les joventuts de Blas Piñar que els van "saludar" al crit de "¡Tejero matalos! ¡Tejero matalos!".