dimecres, 5 de març del 2008

Mentre bufa el vent




Valgui començar dient que aquests dies, complint-se les prediccions meteorològiques de dies anteriors, han baixat bastant les temperatures i això que fa un bon sol. Es motiu principal son les ràfegues de vent sorprenentment fred la intensitat de les quals pot arribar a asustar. La pitjor estona en que més he pogut sentir jo mateix aquesta situació ha estat avui dematí quan anava amb na Miquela a peu, de camí a la UAB, tenint en compte que no havia agafat jaqueta anant confiant amb el jersei gruixat que duia.
Desprès d’una hora d’economia, hem tengut classe doble de política espanyola que ha estat interrompuda (amb permís del professor) per un grup de companys que protestaven per la violenta càrrega policial d’ahir horabaixa mateix.
Segons ens han informat, més d’un centenar d’estudiants s’havien concentrat a les portes de la Facultat de Filosofia i Lletres donant suport al grup que s’hi havia tancat dedins com a mostra de protesta per la imposició de Bolonya i pretenent que el Rectorat fes pública la manca d’inversions institucionals.
La resposta dels Mossos d’Esquadra no fou altre que carregar de manera violenta contra els estudiants que, pacíficament, allà es concentraven. Segons diuen, la policia va fer apagar els llums per tal de que la premsa no captàs les agressions produint-se múltiples ferits.
En resposta a aquests fets i tenint en compte que durant tota aquesta setmana s’organitzen protestes i demà vaga, s’han convocat per avui una Assemblea d’urgència, una xerrada sobre la lluita de Bolonya a Europa, una assemblea general de campus i una concentració a la plaça Cívica amb marxa cap al rectorat. Per altra banda, els treballadors de TMB han donat suport a la protesta.

Alguna vegada he pensat que hagués estat emocionant anar a la universitat durant els anys seixanta o setanta, corrent davant els grisos. Però darrerament tendesc a pensar que, a la pràctica i lluny de competències en seguretat, no hi ha molta diferència entre l’actuació policial de grisos i mossos.
Com ja he dit, demà hi ha vaga i, com que el profe d’història mos va anunciar que ell en feia; es com un poc tonteria haver-hi d’anar per tenir classe de nou a deu i de dotze a una, o no?
Jo, com que he acabat a les dotze, he vengut cap aquí, en bus per no partir volant, i he anat fins a n’es Macabro a comprar quatre coses que han suposat més de vint euros però que, amb la targeta client sucursal de la de ma mare (que aviat deixarà d’esser vigent per allò dels canvis) s’han reduït en cinc cèntims!! ¡Bendito sea el señor Macabro!
Més tard he tornat al pis on m’he fet una espècie d’ous a la flamenca que hagut de tornar a enfornar perquè ha resulta que eren un poquet massa líquids.
Res més, ses eleccions s’acosten, demà vaga i tot això passa mentre es vent bufa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Idò, ja ho saps,si fa fred i vent com ara has d´agafar la jaqueta, jo quan anava a gimnàsia, menys mal que duia ses peses i jo pes un poc, sino també hauria volat.
Això de ses manifestacions no és massa agradable i a vegades no es consegueix massa coses. Si tu demà no hi vas podràs aprofitar el temps dormint o estudiant.
Records.

Anònim ha dit...

Sa veritat és que ses temperatures han baixat molt ràpidament, sense casi casi donar-mos-ne conta i que fa bastant de fred perquè avui horabaixa quan anava cap a nes bus, una vegada a dedins, ses mans me feien mal de fred. Però bé, a sa facultat i a nes pis, s'hi està bé.
Per cert,estic d'acord amb sa teva decisió sobre demà, perquè sa teva facultat trob que pot ser perillosa demà.

Joan M. Roig ha dit...

sa meva facultat perillosa?
si noltros som molt bona gent i pacífics, a de més, no hi haurà ningú!!
No se quin concepte en tens miquela, com que estas aislada a sa granja...
jejeje