dimecres, 23 d’abril del 2008

El virus de Sant Jordi


Ja fa temps que sa llicència de s’antivirus me va caducar i no n’he compart cap. Avui, desprès d’haver estat informat que des del meu hotmail s’enviaven certs mails d’aquests que s’envien tots sols, i de que no me deixàs entrar al Missatger fins al punt de que he hagut de canviar la contrassenya; estic preocupat, preocupat per la meva seguretat on-line. Per això, deman des d’aquí si qualcú coneix quelcom que, a ser possible sigui gratis, me pugui protegir.
Deixant de banda problemes d’intendència, avui és el dia de Sant Jordi, patró de Catalunya (no?) i mentre al Palau de Pedralbes més de 12.000 persones anaven a saludar a la classe política i a menjar plats com ara, crec que, mongetes amb botifarra. jo, desprès d’anar a les tres hores de classe (gairebé buides) d’avui i d’anar a parlar amb la Rosa Gallard, tot veient les paradetes de la Cívica, he vingut a dinar (de vuelta y vuelta amb ensalada).
Quan m’he cansat de lluitar contra els afers informàtics ja comentats, m’he disposat a partir cap a la Plaça Abat Oliba on hi havia tot lo del dia d’avui a Cerdanyola. Abans d’això, emperò, he tastat ses galletes, delicioses, de mantequilla que ha fet na Miquela i he aprofitat per baixar fems.
Entre s’ajuntament i l’església es confonia la gent que anava a un funeral i la que, essent majoria, anava a la fira del llibre. He començat, no se perquè, per les paradetes dels partits polítics. Hi eren tots, ICV, PSC on m’he cansat de veure un ditxós llibre sobre en Montilla (de immigrante a presidente), CiU i Esquerra, que feia un intercanvi de llibres i venia estelades i Els Verds. També hi havia col·lectius com ara contra el túnel de l’Horta o per aconseguir guarderies a la ciutat, amb una pancarta que he jutjat com a molt original ja que, aprofitant el lema de Cerdanyola, demanava “més facta i menys verba”.
Hi havia actes de lectura d’entre els que m’ha cridat s’atenció un conte d’en Villalonga (aquella madona cada vegada que deia “capell”, afegia “barret”) i un altre que parlava de catalanitat amb article salat.
També, com no, hi havia diverses llibreries però no hi havia cap llibre que me convencés. Això ha fet que, desprès d’anar-me’n, tornàs fer una altra volta exhaustiva però que tampoc ha resultat. Intentaré consolar-me pensant que tenc tres llibres començats (Mort de Dama, Irredemptas i La Sombra del Viento), que no crec en Sant Jordi i que, com passa amb el dia dels €namorats, no pens que perquè s’hagi socialment estipulat cert dia per certa acció, no es pugui deixar per un altre dia. Ja me passaré, un dia que hi hagi menys gent, per s’Abacus, que crec que te més varietat veient lo que va dur na Miquela –el profesor, Acrollam i Nocilla noseque-, i aprofitaré per comprar tinta per s’impressora. A banda d’això, i també influeix, és una cooperativa.
Canviant de tema, m’han donat un fulletó informatiu sobre sa festa major de Cerdanyola (Roser de Maig) que se celebra del 2 al 5 de Maig i que, principalment, té tot lo que tenen festes populars de Mallorca (com pregó, gegants, parc infantil, concerts -no tan bons com ses verbenes de Felanitx-, fira d’antiguetats o focs artificials) encara que també tenen coses com castellers o sardanes.
Mos ha cridat s’atenció que a qualsevol cosa que se faci més tard de les onze li posen el títol de “Nit Golfa”. Sense comentaris.
Per cert, l'imatge és d'una campanya dels joves d'esquerra verda molt interessant per rompre amb les diferències de gènere i els rols assignats a cada sexe.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

Anònim ha dit...

Veig que no seré sa primera en fer un comentari! Això me passa per la poca inspiració que tenc darrerament en aquest sentit. Lo millor és que el 1er comentari fa propaganda d'un blog que ha estat eliminat!
Vull donar ses gràcies a l'amo en Joan per sa valoració de ses galletes, tot i que he de dir que en Toni les fa millor, però per ser sa primera vegada, no me puc queixar.
El tercer llibre que vaig comprar se titula Nocilla experience. Reconec que vaig carregar de llibres, en part perquè me vaig deixar endur pel fet que per Sant Jordi toca comprar-ne un i que feien una mica més de descompte, però ja veis, en vaig acabar comprant-ne 3, que si no hagués estat perquè ja bastaven, encara n'hagués firat un altre.
Vull aclarir, simateix, que no domés compr llibres per Sant Jordi, solc aprofitar qualssevol oportunitat per comprar llibres de tot tipo.

Anònim ha dit...

Esper que a hores d´ara ja tenguis antivirus. Es Kaspersky crec qie està bé, però no és free.

Quant a totes aquestes festes consumistes trob que no ens hem de deixar contagiar massa, però això de Sant Jordi, a Barcelona, -ho donaven a El Club- és important eh?
Quina gentada que hi veien!

Anònim ha dit...

els verds aquestos tenen raó...jo ho anava comentant a Toni...consider que és discriminatori donar per suposat que les dones preferim olorar a llegir...
comentaré el tema antivirus a un informàtic que ara encara dorm...a veure si te pot ajudar...
petonets!!!!