dimarts, 29 d’abril del 2008

Cagada fría


No se si vos vaig contar que ahir dilluns havia d’anar a Ciència Política a les vuit i mitja, mitja hora abans de l'hora d'entrada, perquè mos havien de posar una pel·licula. Hi vaig acudir, com tants altres, però no hagués fet falta. I és que el temps passava i passava i sa professora no se va presentar. Ens hagués semblat normal que hagués vengut un quart o vint minuts tard, com fa habitualment. Però ni així, varem esperar uns tres quarts i fins i tot varem començar a veure una peli que hi havia allà, La Colmena, que crec, havent-me agradat el llibre de Cela, que estaria bé veure qualque dia.

Varem arribar a pensar que potser estaven fent un experiment sociològic amb la nostra reacció, o si hi havia una càmara oculta o cosa d'això però... No sabem si és una inocentada, és una putada o una cagada fría, referint-nos amb el vocabulari d'aquell professor de Fama a bailar. Els que vegin n'Arús ho entendran.
Sa qüestió, a n’es bar fins a les onze. Allà varem conversar una estona i vaig agafar la impressió de que certs companys meus estudien polítiques “per passar quatre anys”, no tenint massa esperances respecte a les sortides que té. A damunt, no tenc la seguretat de que quan acabi seré llicenciat sinó que, segons van dir, seriem graduats i que, Bolonya mediante, si volíem el postgrau hauríem d’afrontar el mòdic preu de 25.000 €, que vos pareix? Educació publíca? ¡A tomar por culo!
En aquest mateix sentit, comentar al respecte de la propera defunció de la universitat pública, que aquest any, per exemple, la UAB va presentar uns pressupostos de 14 milions d’euros davant la Generalitat que, directament, els va reduir a nou milions. El que va fer l’autònoma, segons es comenta, fou adaptar els pressupostos en qüestió de pocs dies, tot canviant els contractes, convertint-los en molts casos en precaris.
Bé, més tard, a la segona hora de Espanyola, varem veure un vídeo de la Tarribes entrevistant a Manuel Marín, un homo que es va mostrar assenyat i . Ara torna a treballar a la universitat en temes de canvi climàtic i va fer referència a les dificultats que havia tengut amb en ZP per les seves decisions de justa neutralitat. També va comentar que en una comissió, el portaveu del PP (Zaplana) li deia a un company seu rabiós “Sigue, sigue. A ver si te echan” per fomentar el clima de victimisme i crispació per ells creat.
I res, s’horabaixa vaig fer poca cosa i ja el vespre, varem sopar, essent la primera vegada, d’ous frits, llonganissa i llom, elaborat principalment per na Miquela.
Avui he anat a classe amb na Miquela, que anava a estudiar a s’hemeroteca, a fer sociologia i història (dues i dues). A la una, no fa falta contar que havia deixat es mòbil i l’he haguda d’anar a cercar, hem anat a s’abacus a fer despesa. Quan pagava, m’he emocionat perquè he sentit des de defora que sonava la Internacional i he pensat, ja ha arribat la Revolució! Quan he sortit defora, emperò, l’han baixada molt de volum i no ha estat res.
A lo vist protesten per l’empresonament per sorpresa d’un tal Franki que, segons diuen però no he confirmat veracitat, l’han comdemnat a 3 anys i 8 mesos per estripar una bandera espanyola. Ja dic que m’estranya però no hi estic informat.
Per cert, gràcies per lo de s’antivirus. Ho tornaré a provar però crec que m’he baixat una cosa que no tocava (de detecció i possible solució, si pagues, de errors de l’ordinador).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

passa reform. guai el text davui. aixo de la revolucio coses k passen K em, de pujar el volum o apagar la radio i encendre la tele?

apa, ens veiem joan

visca tot allo k tu i jo sabem

apa siau

Anònim ha dit...

Amb això de Bolonya tothom se queixa, però jo crec que és que estam una mica embullats i fins que no s´aclareixi un poc tenim es síndrome de "la por a lo desconegut", no? O si, que és preocupant?
No està bé que siguem com els altres països europeus més nòrdics?

No són ells més alts, més rossos, més forts i més intel.ligents?

Quant a n´en Zaplana...va molt viu.
Ara guanyarà un milió per any i, a més, els de Polònia hauran de dir: Zaplana, no te vayas! Visca la Revolucióoooooooo!

Joan M. Roig ha dit...

Esperem que en part sigui per lo de sa por però una cosa s'ha de tenir en compte, es model que se vol agafar més que nòrdic és anglosaxó i, com que aqui no sels veu molt predisposats a invertir en educació lo que inverteixen allà...