dimecres, 30 de juliol del 2008

Curset: Primeres impressions

Dilluns vaig començar el curs aquest per assolir les competències necessàries per tal d'entrar a formar part de l'àmplia família de venedors de la ONCE (son més de 22.000) , encara que en el meu cas sigui temporal. Per començar, he de dir que el l'aula està a la sisena planta de la seu de la DT, al carrer de Manacor, i per tant i amb aquesta calor hi arrib acalorat.
Una cosa que vaig notar, o em van fer notar, el primer dia va ser que dels cinc que som, jo som l'únic afiliat a l'ONCE tenint els altres, que son persones majors, altres inconvenients.
Varem començar amb un gran discurs d'un homo, vicepresident del Consell Territorial, que està convençut fort i no et moguis de que el meu nom no és altre que Miguel, i Miguel per amunt i per avall. Bé, la missió d'això era donar-nos a conèixer la once, ja vos podeu imaginar si hagués pogut quedar a n'es port, jo.
Més tard, amb un dels anomenats especialistes de vendes, ens va començar a introduir el temari.
I res, com que un company (que nom Joan Roig i me vol apuntar al seu partit polític -ECOVIB-) és de Portocristo, ahir hi varem anar en tren i, segons he llegit avui a n'es diari, se veu que un tren que venia de Sa Pobla va quedar atascat a un túnel, quedant els seus passatgers tancats sense ventilació, il·luminació o explicació de la situació devers la estació de Son Costa. Varen haver de cridar a la Policia Municipal perquè els anàs a socorrer. Potser m'hauré de tornar a plantejar agafar una pedra... I és que a SFM s'han modernitzat adoptant les maquines automàtiques a l'estil de Barcelona, encara que, no m'estranya, aqui no parlen i la lletra és molt més petita que les de la capital catalna. A banda d'això em volia fer un carnet amb que em farien descompte però a Manacor fa una setmana que tenen l'ordinador espenyat (poques ganes de fer feina) i a Ciutat no varen tenir orgues de fer-nos una fotocòpia del DNI.
Desprès del tren varem agafar un urbà de Palma fins al carrer Manacor (7 o 14) on varem arribar prest i varem començar a estudiar els distints joc de l'entitat.
En faré cinc cèntims. Hi ha tres tipus de joc: Joc pasiu (tradicionals cupons), actiu (7/39, la primitiva de la once) i loteria instantànea (7 de la suerte, trébol i 3/6). Etc, etc, etc.
També ens van explicar que a la ONCE només se li permet segons que, essent una concessió administravtiva de l'Estat i alhora competència del mateix Estat, i competeix amb inferioritat de condicions contra aquest.
Al mateix temps la de l'ONCE és l'única loteria enfocada cap a fins socials ja que les de les institucions públiques (ja siguin autonòmiques o LAE) només van destinades a engrossar l'erari públic i mai en cap cas es destinen a fins socials.
Per altra banda, han aparescut en els darrers anys nombroses loteries il·legals sobre les que s'han d'extremar les precaucions.
En primer lloc s'ha de dir que son il·legals ja que el que fan es apropiar-se del sorteig de l'ONCE (que surt molt costós a l'organització), a més, com es veu, no tenen lloc de ser ja que l'ONCE dona llocs de treball a tothom que tengui una discapacitat (i destina, a través de la Fundació ONCE, diners a altres discapacitats) essent així també una estafa ja que sovint aquells no son discapacitats.
Així mateix, no poden garantitzar el pagament de possibles premis i plagien l'ONCE amb noms com ONDE. La policia ho sap però no actua en contra d'aquestes xarxes.
Finalment, un altre punt a favor de l'ONCE és que els seus premis, juntament amb els de l'Estat, son els únics que es reben integrament sense que Hisende s'en apropii d'una part important.
Bé, tampoc m'he d'enrrollar massa. Avui se comenta que hi ha un examen i demà (si aprovam) ja començarem a manejar la TPV.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jajajajajajajajajajajajajajaja!!!!!!!!!
Què bo això de que s'aula estigui a un sisè pis!!! jajajajaja!!! XD
I bono, veig que a partir d'ara t'haurem de dir Miguel!
Amb aquesta notícia del tren he pensat en tu Joan (Miguel?), perquè a nes Diari de Balears el títular era "Histèria en el tren"; digne d'aquest bloc.
Bueno, res, t'inform que divendres dematí m'arribarà, per MRW, s'esperat eriçó.
Que vagi bé el curset!