dimecres, 16 de juliol del 2008

Espoli fiscal


Les dades de les balances fiscals, fetes públiques avui per l’Estat, demostren que les comunitats amb un pitjor finançament autonòmic són les que conformen els territoris dels Països Catalans. De fet, tal com ja sospitaven els experts, les Illes Balears estan a la coa del sistema de finançament, tant si s’utilitza el mètode de flux de benefici, que relaciona la despesa pública amb una comunitat independentment del lloc on es presta el servei públic, com si es fa servir el de flux monetari. En el primer cas és d’entre un 7,47 i un 8,56% del PIB, només superat per Madrid, i en el segon d’entre un 13,96% i un 14,20%.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé perquè, no m'extranya que hagis escrit una histèria sobre aquest tema, però la m'esperava més llarga, xerrant de sa paraula SOLIDARITAT. Res, que és ben ver això que els que menos reben i més donen són els territoris on es xerra català, cosa que, si ho penses, pot arribar a ser sospitós i és raro que el País Vasc no hi sigui... I me pareix mentida haver de donar els meus dobbers a altres comunitats autònomes quan la pròpia necessita inversions de s'Estat per millorar les condicions de vida dels habitants.
Bé, no sé massa bé lo que he dit i crec que ho he posat una mica descompost, però bé. Esper que els conceptes generals hagin quedat clars.

Joan M. Roig ha dit...

Si, si. ha quedat clar.
El tema del Pais Basc és una mica diferent ja que, juntament amb Navarra, tenen un regim fiscal propi (el regim foral) que fa que recaptin més dels seus propis impostos i els inverteixin al seu territori, retornant una part en forma de "cupo" destinat a l'Estat pels serveis prestats.
Això quan ho fan els bascos està acceptat però quan ho demanen els catalans és que son aferrats.
Una de les incongruencies dels espanyolistes...