dilluns, 4 d’agost del 2008

Save Extremadura


Veig que tenc això un poc abandonat però és que en aquestes èpoques de calor fa vessa fins i tot escriure. Per altra banda, tampoc hi ha molt que contar per aqui.
Per una banda, avui s'acaba el curset de venda acabant de veure temari i fent l'examen de maneig de TPV, que esper que no suposi gran inconvenient.
Així i tot, no sabent encara ni si vendré aquest estiu, qualcú se m'ha adelantat venent i sa sort ja ha arribat a Felanitx, i no ho dic per sa nostra lectora na Catalina (que també), sinó perquè el Cuponazo de divendres va caure a Felanitx, a ca na Joana que va venir per un temps amb na Ximelis a fer sa casa neta. N'hi ha que duen sort però tenint en compte que fa poc ja havia tocat un altre sorteig de l'ONCE a Felanitx, hem d'esperar que no sigui el darrer.
Per altra banda, a ca meva ha arribat sa TDT i, si he de dir sa veritat, no és res de l'altre món perquè, entre altres coses, tots els canals son en castellà, tots excepte IB3, i alguns d'ells son una telebotiga perpètua mentre d'altres, concessions amigues del PP (és de suposar), son com una COPE en TDT a l'estil d'Intereconomia TV, o VEO (i manco mal que aqui no varen donar llicència a Libertad Digital TV). Bé, sa qüestió és que en un d'aquests canals, en una d'aquestes tertúlies tan "liberals" que saben fer els de dretes, tothom opinava lo mateix (a vegades son generosos i en conviden un que pensa diferent perquè, entre tots i pegant cops a la raó, el fan quedar malament i encenen la seva audiència; escasa, per altra banda). En aquell cas, parlaven d'aquella campanya que si jo hagués estat més faner hagués inserit aqui també, titulada Save Extremadura en que un diputat d'ICV a Tarragona convidava a adoptar dos nins extremenys per 1000 € al mes ja que el 8,7 (crec recordar) del PIB català no era suficient. No se exactament quin PIB de Balears s'en duen, però segur que deu estar similar. Bé, centrant-nos en aquella tertúlia, aquella gent va pintar al diputat poc menys que de dimoni i va enumerar no se quants defectes dels catalans, apart del típic d'aferrats. Vistes les barbaritats que deia, típiques d'aquella gent que, sempre des de Madrid, no ha trepitjat mai Catalunya però sempre n'ha parlat, coneixent les atrocitats que, segons expliquen convençuts, comet el régim "nacionalsocialista" i defensant "la libertad de la lengua común".
No era la meva intenció xerrar massa de política però la tentació... Acabaré amb això del tema la gestió aeroportuària. Balears, tenint uns dels aeroports no més es recapta (per enviar-ho TOT a Madrid), va ser la primera en demanar la gestió compartida dels nostres aeroports. Més tard s'hi va afegir Catalunya i ara, Mr ZP, ha imposat una barrera inaccesible per a les illes de 30 milions de passatgers per accedir a la gestió compartida. De moment, com tot, només Madrid i Barcelona hi arriben. Noltros, mentrestant, haurem de tenir un aeroport amb passadissos llargs i freds, sense art i que no sap promocionar Mallorca mentre una constructora madrilenya ven ensaïmades de ciment als turistes.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

. Balears, tenint uns dels aeroports no més es recapta (per enviar-ho TOT a Madrid), ?????????????? Me pots aclarir aquesta frase????? No l'entenc...

Joan M. Roig ha dit...

Clar!
Son Sant Joan és, sinó el tercer, el quart aeroport de tot l'Estat pel que fa a tràfic de passatgers i moviment d'avions. Això comporta gran quantitat d'ingressos per conceptes que van des de la publicitat, el parking, el lloguer de locals comercials, les taxes que pagam els passatgers.
Aquest negoci està gestionat per l'ens AENA, una corporació estatal que, logicament, recepciona els ingressos a la capital sense ni tan sols consultar a les institucions d'aqui.
M'he explicat?

Anònim ha dit...

ok, gra6 Joan, es que no havia acabat d'entendre la frase ;)