dimarts, 28 d’octubre del 2008

Assemblea Nacional!


Com molts de vosaltres ja sabreu, aquest cap de setmana vaig assistir a la IX Assemblea Nacional de Joves d'Esquerra Verda que va tenir lloc a El Prat de Llobregat (anant a l'aeroport, a devora una fàbrica d'Estrella Damm), en el marc del barri de Sant Cosme, què és un bon exemple de fer política transformant els barris degradats de les ciutats, focus de marginació i tràfic de drogues, en barris on fa ganes de viure-hi. Aquesta transformació ha estat possible gràcies a l'esforç de l'equip de govern d'ICV que governa aquesta ciutat des de fa molts anys. A més, els actes, exceptuant la festa del dissabte, es van celebrar a un alberg de la Fundació Catalana de l'Esplai que, sincerament, està millor que molts hotels. És un edifici ecològic que estalvia energia. A més a més, està adaptat per a persones amb dificultats de mobilitat i les habitacions tenen terrassa i tot!
El dissabte al matí, abans d'anar a l'assemblea, vaig tenir l'oportunitat de fer un tour en cotxe pel Vallés Occidental ja que, amb na Maria i en Jesús, varem anar a buscar uns companys de Sant Quirze.
Com comprendreu, no me posaré ara a explicar els documents, les esmenes o les resolucions que es van tractar durant el cap de setmana ja que seria fins i tot pesat per jo. Només recordar que, en l'actual context de crisi ecònomica en que els liberals (contradient el que sempre havien defensat quan els convenia) i els socioliberals paguen amb els impostos dels i les treballadores els acomiadaments milionaris i altres excessos que s'han fet i es fan a les grans empreses, la proposta ecosocialista és més vigent que mai.
Encara que el dissabte horabaixa fos una mica pesat en la mesura en que varem estar quatre hores sense descans debatent les esmenes previament presentades pels distints territoris i posteriorment rebutjades o transaccionades, en conjunt diria que ha estat una experiència positiva i enriquidora, en la que he pogut constatar que la Joves esdevé una inmillorable escola de polítics i polítiques amb iniciativa, que probablement estaràn en primera línia de la política catalana a no molt llarg termini.
Com a curiositat, dir que s'havia convidat a Joves d'Esquerra Unida (JEU) de les Illes encara que aquests no hi varen assistir, disculpant-se en una carta.
Podria escriure moltes i més coherents impressions però tenc molts de fronts oberts (dijous tenc un parcial i encara no m'ho he començat a mirar...) així que ho deixaré per un altra dia no sense abans comentar que, estant tot el cap de setmana enrevoltat de rojos, verds i liles, no vaig pensar en cap moment de demanar a qualcú s'inquietud de na Marga de si l'Església de Cerdanyola de nit estava il·luminada de verd perquè a Cerdanyola hi governen els verds!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Joan, me sap molt de greu, però crec que amb so míting de diumenge a vespre (he de reconèixer que va ser curt) me va bastar ;P

Jesús Hernández ha dit...

Joan!QUe vol dir que dissabte es va fer pessat?Que hauré de passar informe o què???????

Ara en serio, m'alegro molt de que et portessis una impressió tant positiva. Normalment pels que porteu menys temps a Joves, un espai com l'Assemblea espanta una mica així que me'n alegro que en el teu cas estiguessis còmode.

Ens veiem i molta sort amb els parcials!!