dimarts, 21 d’octubre del 2008

Sa figa d'en Pons


Avui començam mostrant aquesta vistosa imatge que mos ha enviat na Maria Magdalena (Ui! Aviat pareixeré en Tomás Molina...) per fer referència a una de ses figues que hi havia a la Masia de Pons.
Bé, ja torn escriure quatre línies des de s'hemeroteca en que contaré, en primer lloc, que ahir va venir en Josep Borrell, ex president del Parlament Europeu a fer una xerrada en l'acta d'inauguració del present curs acadèmic de la nostra facultat. Encara que m'hagués fet il·lusió anar-hi, no ho vaig poder fer ja que, tot i que a la nostra facultat es van suspendre les classes, a la veina facultat de lletres on vaig aquella assignatura de parlar en públic, on es van suspendre així que vaig optar, com a estudiant aplicat, a anar a classe; encara que crec que no hagués importat de demés.
Avui he dinat de patates texanes i d'una espècie de marmitako barater a la Cívica, no ha estat dolent. Ara fa una estona, m'he inscrit com a investigador al programa IPUMi, una base de dades de la Universitat de... Bé, una universitat nord-americana; que serveix per obtenir informació censal de països d'arreu del món. Ho he fet, no por amor al arte, si no per dues asqueroses dècimes al primer parcial de l'assignatura de Demografia.
I xerrant d'universitats, per Relacions Internacionals, he estat mirant el ranking (www.arwu.org) de les 500 universitats millors d'arreu del món d'una universitat de Shangai, segons la qual, les unis d'EUA predominen, essent només alienes a aquestes al top 10 les de Oxford, Cambridge i Tokio.
Les de l'estat espanyol, podeu suposar, andan por los suelos. No és d'estranyar que no n'hi hagi cap entre les cent primeres. La millor, sempre segons els Shangaians (xinos, vaja), és la de Barcelona (152-200 al ranking mundial), seguida per la UAM, la Complutense i la UAB (303-401 al mundial, 125-168 a Europa i 4-6 a l'Estat). Més avall també hi ha les de Valencia, Sevilla i Saragossa (totes elles entre el 402 i el 503).
Com a nota positiva (essent molt optimistes) només he trobat que, les millors de l'Estat se troben als Països Catalans, encara que, un consell, no hi cerqueu la UIB...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

bones tardes gemelooooooooo
com stas??feia molt d temps q no passava x aki pensant q no renovaries les histeries per l'abscencia des teu portatil...be jo te faig es primer comentari des meu portatil!!ja que puc gaudir de la seva presencia...jajaja
per cert,na bini me va donar auberginies (moly bones).
ah!!quant tornaras a mallorca x degustar es menjar des papis??
bueno fins prest q ja t'anyor un poc!!jijij
enga un beso molt fort des carrer fco. marti mora no te dic es num. pq no el se!!:)
adeeeuuuuuu

Anònim ha dit...

Aquesta Aina! Quina manera de fer gola de ses coses de per aquí: menjar bo de na Bini, portàtils que funcionen, menús casolans de casa...!
Ai, dic!

Gràcies per fer cas de lo de sa figa d´en Pons.

santhilarina ha dit...

holaaaa joaaan! cuant de teeemps jajajaj! fa segles k no em pasava per aki.... però ara que estava per internet mirant fotologs actualisant el meu i tal... me recordat de pasar-me per aki a veure que explicavs....

dooncs reees, que espero que estiguis molt bé! i que la uni t'estigui anant molt bé també!

apa noiet! aquí et deixo! no em vull fer pesada com tu dius! jajajajaj!
la pesada se las pira!

deeewww petons!