dimarts, 18 de novembre del 2008

Dia 2 de l'ocupació







Avui no escriuré tant com ahir ja que, malgrat l'ocupació segueixi viva al contrari, tot sigui dit, del que jo mateix ahir pensava; el dijous he d'entredar dos treballs. Potser caldria començar expressant la meva preocupació envers el clima de crispació i mals rollos que entre companys es podrien crear arrel dels intensos debats i de les postures antagòniques. Esperem que, millor d'hora que tard, s'aconsegueixi instaurar a la nostra facultat un clima de germanor i unitat en contra del Tractat de Bolonya, no necessàriament en el seu conjunt sinó en aquelles parts (com la manca de finançament públic) que impliquen la privatització de la universitat.
A primera hora, desprès de veure la gran afluència de sacs de dormir als dormitoris 1 i 2 (anteriorment conegudes com aules 1 i 2) i d'apropar-me al menjador on encara n'hi havia que prenien café o degustaven pa amb crema de xocolata. El professor de Demografia ha vengut i no s'ha plantejat fer classe sinó que ha participat durant tota l'hora en un debat amb alumnes i assemblearis. A les aules veïnes tampoc s'ha impartit docència sinó que aquesta s'ha traslladat als seminaris de dalt, amb poca assistència de públic.
Jo, desprès de fer una estona sa boia per allà m'he cansat i m'he apropat a l'aula veïna on feien una gimcana molt interessant relacionada amb el tema. Desprès, a l'antiga aula 6, ara crec que denominada Spa, es feia una xerrada-col·loqui una mica tostón.
Més tard, he anat a la Cívica on la substituta del professor de Pensament Polític (que moltes vegades ni ens posen substituta) estava fent classe al bar. Que aquí entra el tema aquest de que molta gent que no és que precisament sigui un asidu d'anar a classe, resulta que aquesta setmana està entestat a fer-ne tant si com no. De totes formes, jo no tenc una dedicació tan forta com per fer classe si no és obligatori així que, a més tenint en compte que els materials tenien una lletra diminuta, he tornat cap a la facultat, on he vist na Pizà (que encara no l'havia vista aquesta setmana), i he anat a votar per la qual cosa he hagut de fer una llarga cua.
Posteriorment, ens han dit que el d'Estructura Social estava fen classe al seminari E, per la qual cosa hihem pujat i hem presenciat un power point sobre feminisme amb el conseqüent debat, també intens, reservant però una porció del temps a canviar al Debat de sempre: L'ocupació, no sobre Bolonya, sobre l'ocupació de la facultat. Molt encés, com deia.
Bé, fos com fos, estic una mica cansat del mateix debat estèril amb els mateixos arguments que ahir a les nou del matí ja que pens que s'hauria d'aprofitar la situació per parlar del tema en si (el Tractat de Bolonya) i no de les formes amb les que s'ha fet l'ocupació, no entrant a discutir si aquesta és legítima o no; encara que l'estem legitimant. I és que si que n'hauriem de fer una reflexió, si això ho haguessin fet en horari extra-escolar (com cada dimecres) no hi haguès anat ningú (com cada dimecres) i així almanco, apart de sortir per El Pais o tv3 i divertir-nos veient coses surrealistes a la facultat, hem participat d'alguna manera en l'oposició a Bolonya.
M'estic embullant, és un tema molt complex, que cadascú analitzi i opini, que jo m'he de posar a llegir un grapat de llibres!

2 comentaris:

Lear ha dit...

Ei! Enhorabona pes blog, l'aniré seguint amb molt d'interès!

No sé si s'ocupació és legítima o no (vos pertoca a n'ets afectats decidir-ho) però des de s'UB vos miram amb enveja: a s'Autònoma sempre aconseguiu creuar aquesta línia transgressora sense sa qual no s'aconsegueix més que tranquilitzar sa consiència. Tampoc vol dir que aconseguiu canviar es sistema (ja sabem com de difícil és!) però almanco sortiu a n'es mitjans, discutiu, reflexionau... i ja és molt. Tant a Clàssiques com a Polítiques de s'UB, quan fèiem vaga sa majoria de sa gent se n'anava a casa o a sa biblioteca... ni tan sols treien es nas a sa manifestació, que sovint era davant sa facultat mateixa!

Jo també esper que al PSM li vagi bé, i hi contribuiré tant com pugui! I com dius, si és en es Bloc molt millor! I mai, mai, mai repetir errors com Unitat.

Anònim ha dit...

un grapat de llibres??