dimarts, 9 de desembre del 2008

Més que matances


Matances '08
Ja torn esser per terres catalanes i hi som tornat ben carregat de productes, no m'en vaig dur es porc sencer, com m'ha dit no se qui, però si mateix he carregat de trastos.
Vull agraïr a sa padrina de Son Banús, a sa família en general, que me regalàs ses dues llengonisses aquelles, ja que ses nostres encara no havien agafat suficient consistència. Apart de ses llengonisses, vaig dur dos trossos de pizza, un enfilai de botifarrons, una bossa de galletes de Muro, un tupper de fideus i un de llom arrebossat amb patates. S'ha de dir que aquest llom, tot i ser d'es nostro porc, ha estat ben bo gràcies a sa tècnica aquesta de posar-ho un parell d'hores abans de fregir-ho en ou batut perquè torni més tou.
De totes maneres, esper que això no se tudi ja que demà farem un dinar a l'ADUAB i hi duré un poc de llengonissa i un parell de botifarrons perquè els catalans (alguns) provin algun producte que no sigui d'El Zagal que, amb tots el smeus respectes... no té punt de comparació amb un producte cassolà! I xerrant de sobrassada en tarrines de mantequilla, sa madona m'en volia endosar una i, tot i que a jo m'agrada ben molt sa sobrassada “fresca”, li vaig dir que no perquè ja anava lo suficientment carregat. Així mateix, estam a l'espera de concretar un paquet d'MRW on rebré, apart d'un edredón més gruixat, saïm (d'aquell que vaig remenar, no se si vos hi heu fixat...), brou i qualque cosa més.
Com dic, vaig fer qualque feina i tot, dissabte: Vaig donar aigua quan raspallaven la pell del porc, vaig entrar quatre talls de carn a ses taules i, també, vaig remenar es saïm. Tot això apart de fer quatre fotos per il·lustrar tot el procès. En tot cas, no se si me vaig guanyar els meus generosos plats de frit (de sang i de matances) i el meu arròs brut i aguiat de pilotes, però ja no m'ho podran prendre...
De totes maneres, això no era més que un cap de setmana llarg (i la setmana abans de tornar per les vacances de Nadal) i no vaig tenir temps de fer massa coses. En tot cas, sa padrinajove me va explicar allò de “muiar es barro”
Ah! I no, no vaig tornar en taxi!
Avui ja hi hem tornat i he de remarcar que, com a histèria, he ficat tota sa pota dins un bassiot es dematí i he anat tot lo dia amb el peu banyat, és molt incòmode. Per altra banda, he estrenat un cami que varen asfaltar la setmana passada (bastant ràpid) i que va entre el pont de l'AP7 i el SAF. Especialment per dies com avui, força útil.
En un altre ordre de coses, l'ocupació encara segueix i m'agradaria vessiu com s'han anat millorant en quan a tècnica i comoditat amb un llit d'aire... Tot un luxe!
Per cert, per veure l'àlbum Matances '08 heu de clicar a damunt sa foto corresponent a la part superior del post.





10 comentaris:

Lear ha dit...

Ei! Perdona sa tardança en contestar, però entre exàmens, viatge a París... vaig de bòlit.

Per sa UB ses coses marxen bé: augmenten ses ocupacions (si bé això ha fet que sa des rectorat perdés embranzida) i es moviments assemblearis; de fet a sa facultat de dret (on s'estudia ciències polítiques) l'hem creada ex nihilo just aquesta setmana passada.

No sé si has vist a n'es meu blog que també esteim en eleccions parcials d'estudiants i que m'hi present -ja ho diu ma mare, que he d'estar a tots es "fregaos"-. Mem com van... de totes maneres a n'es Consell d'Estudis de Polítiques mos hi presentam noltros i es SEPC, o sigui que no passam gaire pena, totes ses possibilitats són més o manco bones (negaré haver dit això, votau-nos a noltros! hehehe).

Quan de sovint baixes per sa Ciutat? Divendres el JEN ha organitzat una trobada d'estudiants illencs a Barcelona, si te fa venir-hi digues-m'ho i hi anam plegats.

Mos veim!

Lear ha dit...

Per cert, es teu matalàs m'encanta... això sí que és una revolta com cal!

Lear ha dit...

Perdona que escrigui comentaris compulsivament, però crec que m'he equivocat i sa trobada és dissabte... bé, digues-me coses i t'ho confirmaré.

Anònim ha dit...

Ja ho pots ben dir que vares arribar carregat, pareixia que no s'acabaven mai els productes que treies de sa bossa. Saps que en vares treure de trastos!

Anònim ha dit...

Pues no estaría mal erradicar el consumo de carne, por todo lo que eso conlleva y más.

La "revolución" empieza por uno mismo, dicen, y estaría muy bien aplicar esta frase, en este caso, a la alimentación.

Yo antes de consumir "alimentos" de origen animal (o por lo menos los que supongan su muerte) me lo pensaría dos veces, ya que tienen un buen cúmulo de contras.

Hay alternativas al ASESINATO Y EXPLOTACIÓN de animales; desde el vegetarianismo hasta el veganismo.
Yo te invito a provar nuevos caminos alternativos, porque NADA justifica el asesinato, sufrimiento y/o explotación animal. No lo justifican causas comerciales/ industriales y no lo justifican causas No comerciales o industriales.

Hay alternativas a la mierda que ofrece el sistema.


Y no te lo tomes a mal, por favor, sólo expando mis ideas e intento concienciar sobre este tema.

Jeje. Sin más, saludos.
Gracias tío.
¡¡Puto Joan!! Qué crak.

Anònim ha dit...

NADA justifica el asesinato, sufrimiento y/o explotación animal.
Sufrimiento? Ya sé que en el caso de ses matances sí que el cerdo sufre, aunque sólo sea 1 minuto, pero actualmente las leyes impiden el sufrimiento de los animales, impiden que se los mate de segun que forma. Por otra parte, no lo llamaria asesinato, no sé... un poco dramática. En cuanto al tema de explotación tampoco es el caso.
Pero bueno, no sé, la verdad es que yo estoy a favor del bienestar animal, pero no por eso voy a dejar de comer carne ni derivados. Lo único es intentar que los animales de las explotaciones (no hay espacio para que estén de otra forma y con las nuevas normativas muchas granjas van a cerrar) estén en las mejores condiciones, siendo así, no sufren ni nada y si se evita el sufrimiento en el momento del sacrificio, mejor aún. Pero es imposible eliminar el consumo de alimentos de origen animal en este mundo. Es imposible alimentarse únicamente de verduritas que, por cierto, también son seres vivos.

Anònim ha dit...

Jeje.
Mica, te veo un poco verde y no muy conocedora del tema alimenticio alternativo a la carne(con todos mis respetos y sin ánimo de ofender).

¿Sabes? La primera excusa que ponen l@s carnívor@s ante esta situación, es justificarse soltando la perla de "las plantas también son seres vivos"... Gran descubrimiento, pero se ha de saber también que las plantas SIENTEN, sí, PERO NO SUFREN, pues no tienen sistema nervioso, a diferencia de los animales.

Por otra parte, déjame decirte que sí que es posible subsistir (y en muy buen estado) absteniéndose al consúmo cárnico ( Cerdos, ratas, peces, gatos, ballenas, gallinas, perros, conejos(xD) etc). Es cuestión de informarse sobre los alimentos necesarios para el organismo, dónde los podemos encontrar y tal. Sin la necesidad de masacrar a un inocente animal.


Quiero decirte también que las matanzas me parecen una barbaridad. Sea una hora, un minuto o un segundo lo que sufra el cerdo, no es justificable. Quizás, la muerte de un animal, sólo sería justificable en casos extremos de supervivencia. No más.

Estoy de acuerdo contigo en lo que dices sobre la imposibilidad de eliminar el consumo de productos de origen animal. Este mundo está hecho una mierda (en todos los sentidos) y hace falta mucha, muchísima conciencia, inclusive en l@s más sabí@s.

Me quedaría con la frase que dice: "sin información no hay opinión". Viene como anillo al dedo. xD.

Ni matances, ni corridas de toros, ni pollerías, ni criaderos destinados a carnicerías ni nada. Ya está bien de justificar un Terrorismo legal con los animales.

Y no es un reproche, sólo intento aclarar y abrir los ojos, jeje. No t'enfadis ¿ok?

Au, au...Molta salut!

Anònim ha dit...

Vamos a ver... Tienes toda la razón sobre lo de que no estoy muy informada en el tema de las alternativas al consumo de alimentos de orígen animal y no me meto más en este tema por eso, pero me pregunto, no se utilizaran muchos aditivos o todo es natural?. Lo de las plantas lo he dicho medio de coña, porqué ya sé que no tienen sistema nervioso ;)
Lo de las matanzas es una tradición más en la cual no estoy de acuerdo con la forma en que se mata al cerdo, aunque, quitando esta parte, me parecen bien.
Qué más decirte? Los argumentos que das són difíciles de rebatir, se sostienen, aunque no los comparta al 100%.
Aunque la verdad, me cuesta poner en el mismo eslabón a los animales que se matan en mataderos autorizados siguiendo las normas de la Comunidad Europea (matando a los animales sin que sufran, a excepción de ritos religiosos como los musulmanes) y las corridas de toros (la fiesta nacional como se dice, que se trata de hacer sufrir un animal durante un montón de tiempo mientras la gente se lo pasa pipa; ya me gustaría ver la escena al revés!)
Tranquilo que no me enfado, simplemente expongo mi punto de vista aunque no sea lo suficientemente argumentativo y no convenza a nadie.
Vagi b!

Joan M. Roig ha dit...

Bono, bono... I s'ha posat interessant això! De fet ja ho vaig veure ahir però tenia assumptes més urgents que fer com estudiar, però bé. Supòs que podria començar entonant el “mea culpa” ja que se que no estic massa conscienciat pel que fa a aquest assumpte, com tampoc ho estan la majoria dels de JEV...
Sabent que s'amic vegeta té gran part de raó, ampoc me posaré ara a divagar, ja que no està massa bé això de matar animals. Ho intentaré tenir en compte. Amb lo que més d'acord estic amb tu, de totes maneres, és amb es tema aquest de s'explotació animal, d'aquestes granjes masificades en que els animals no es poden ni moure i son inflats a productes quimics perquè sa carn pesi més i rollos d'aquests, així mateix amb temes de transport i demés.
Al contrari de ses vostres opinions, jo crec més “propici” matar a n'es porc a unes matances ja que, encara que durant menys d'un minut sofreixi, aquest animal ha estat cuidat de manera tradicional (sense pinsos) i ha pogut correr per dins es corral de ses figueres de moro (llevant ses males herbes) i per tant no constituint cap tipus d'explotació ni comercial ni industrial. Per altra banda, aquesta celebració possibilita grans interaccions socials i permet, d'alguna manera, mantenir viva una cultura d'autoconsum que ens permet, en segons quins aspectes, allunyar-nos del món consumista en que vivim i plantejar-hi alternatives.
Per altra banda, jo crec que si que la humanitat es podria alimentar només de vegetals, ja que així, a damunt de no extingir espècies (com la balena o la tonyina) es podria alimentar més gent lluitant contra la fam al món. No se molt bé com funciona el tema però radica en que amb el terreny amb que s'alimenta una vaca hi podrien menjar molts individus a base de “verduritas” (conec algú que és vegetarià, o fins i tot diria que vegetà, per això).
Per tant, amb tot lo dit i amb més, reconec la meva ignorància sobre el tema (convidant-te des d'aqui XaosZheroH a que ens expliquis més interessants arguments) i estic d'acord amb allò de ni corridas de toros, ni criaderos destinados a carnicerías ni nada. Lo de ses matances ho deixarè en blanc...
Per altra banda, a sa llista aquesta de “Cerdos, ratas, peces, gatos, ballenas, gallinas, perros, conejos(xD) etc” hi faltava la paraula “erizos”, que l'amo en Pedro les troba ben bons, jejejeje.

Au! Salut i República!

P.D.: I no vos pareix mes interessant lo d'es moviment estudiantil? Una universitat presó i aquestes coses...

Anònim ha dit...

A mem Joan, ara me tocarà entrar en polèmica amb tu.. (jeje, que diver!)
T'informaré que actualment sa política europea està canviant i que, si no m'equivoc d'any, a partir del 2013 totes les explotacions intensives s'han d'extensificar una mica, és a dir, cada animal ha de tenir un espai vital determinat com a mínim i el tema de menjar productes químics, en mengen pocs que jo sàpiga, probablement menos que noltros.
"es podria alimentar més gent lluitant contra la fam al món" amb això, crec que anam errats... de cada vegada el sector agrícola s'abandona més i ses ciutats creixen i no hi ha suficient superfície agrària al món per lluitar contra la fam, sino és així, perquè deu ser que s'està investigant per fer cultius hidropònics, etc?
I que raro que surtin els eriçons a conversa, no?
;)