diumenge, 22 de març del 2009

La Plana del Castell

Ahir dissabte vaig assistir a la darrera sessió del seminari sobre Cerdanyola. En aquesta ocasió, i desprès d'una introducció, varem veure sobre el terreny el que serà el nou eixample de Cerdanyola, visitant el Cincrotró, el parc de la ciència, entre d'altres. En definitiva, varem fer allò que tan bé saben fer els polítics, especialment abans d'eleccions, visitar obres.
La Plana del Castell, amb projectes d'urbanització des del 1976, comptarà amb una àrea residencial estratègica encara que la majoria del sòl serà destinat al Parc de la Ciència, que complementarà la UAB constituint un dels 7 campus d'excelència del govern Zapatero, acabant amb la tendència de l'autònoma d'estar d'esquena a Cerdanyola.
Aquesta zona comptarà amb gran nombre de zones verdes i serà exemple de sostenibilitat, reciclant aigües grises, recuperant l'aigua de pluja i produïnt calefacció i aire condicionat en unes subestacions, estalviant així un 30 per 100 d'energia.
Es treballa perquè l'estació de l'AVE que no passarà per Barcelona faci una parada aqui, tot connectant amb Rodalies i FGC, incluent la línia prevista pel túnel d'Horta.
A més, s'ha posat així límit al creixement de Cerdanyola, protegint l'entorn de la Via Verda, que s'ha deconstruit tot eliminant bòbiles (extracció de terra). A continuació penjaré un parell de fotos.
La visita la ferem en bus.

Això serà la nova carretera de Sant Cugat, comptarà amb espais per anar a peu i en bici. Hi haurà un ecoducte que permetrà la circulació de la fauna i la preservació dels torrents, o una cosa així...

A la zona hi ha línies d'alta tensió.


Aquest és l'abocador Elena de residus orgànics que emplena l'espai que la bòbila va buidar amb bales de l'ecoparc. Això, quan estigui emplenat serà un parc.
Aquest serà l'eix de la Ciència, que unirà el Cincrotó amb la UAB

Vista panoràmica del Cincrotró








La zona serà la seu de nombroses empreses científiques o tecnològiques.

Aquesta és l'única vessant de la nova zona urbanitzable que no està degradada. Aquest projecte serà majorment d'iniciativa pública.


L'entorn del castell serà conservat, com a mostra de l'època feudal, com si no hi hagués hagut Revolució Industrial.