dimarts, 10 de març del 2009

Volem TDT en català

TELEVISIONS EN CATALÀ A TOT EL TERRITORI LINGÜÍSTIC
Com sabeu aviat arribarà la TDT que permetrà la recepció de més canals de televisió. Curiosament, l'arribada d'aquesta tècnica en lloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic farà que cada cop quedin més empetitides i sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit autonòmic o local.
En efecte, ja sabem que la reciprocitat en la recepció de canals entre Catalunya i el País Valencià és gairebé impossible en aquests moments.
A Catalunya del Nord tallen les televisions del Principat. Els acords entre Catalunya i les Balears seran de mínims i de la Franja de Ponent no se n'ocupa gairebé ningú.
Davant d'aquest panorama cal reaccionar ràpidament. En els pròxims mesos ens hi juguem molt. Necessitem un espai televisiu propi en català si no volem ser un poble i una llengua residual.
És per això que XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega aquesta campanya, tot esperant la vostra col.laboració. Es tracta d'enviar una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya perquè ell en té la clau tècnica. D'altra banda, creiem que l'Estat ha de prendre cartes en aquest tema de les televisions en català i que no s'ha dedeixar tot a mans només a mans de les autonomies.
Si us plau entreu en aquest web:
Seguiu-ne les instruccions i envieu-la (és molt senzill només s'ha de posar el nom i l'adreça electrònica).
És molt trist que de 35 canals que hi ha a ca nostra a Mallorca, només IB3 estigui en la nostra llengua...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

he entrat per saludar-te i he aprofitat per signar lo de ses teles.
Vaig a llegir una estoneta el teu blog.
petonets!!!!!

Joan M. Roig ha dit...

Quant de temps!!!

Molt bé, ben fet.

Anònim ha dit...

Sí que se't veu una mica sí!

A mí no, però igualment ja es van quedar amb la meva cara els profes-segurata durant l'exàmen de teoría política. I tota la classe també. Aquell serà recordat com el día en què Diego es va guanyar l'odi de molts i el respecte d'uns quants (guarda aquesta frase, que les meves biografíes es vendran més que les del Ché XD).

Anònim ha dit...

Ups, aquest comentari anava al post de la manifestació, ho sento...