dimecres, 20 de maig del 2009

Exposicions, Cuba, referendum i plaga

La setmana que ve s'acaben les classes i,a aquestes alçades de curs, el ritme de presentacions, exposicions, entrega de treballs i seminaris es frenètic. Jo, per exemple, dilluns vaig tenir exposició de pràctiques instrumentals, de la qual no m'enrecordava i vaig haver d'improvitzar deixant alguna hora de classe. Dimarts, per altra banda, vaig tenir seminari de Toeria Política per la qual cosa la nit abans vaig dormir poques hores ja que s'horabaixa vaig començar llegint-me "El nuevo Cristianismo" i vaig procedir, ja de matinada, a fer el corresponent treball que, com que vaig esser el darrer en tenir la paraula, només vaig poder exposar en un minut.
Avui, finalment, hem tingut una presentació d'anglès que, almanco la meva part, ha anat com el cul. Potser hi influeix el fet de que ahir m'en vaig tornar anar a dormir tard i no precisament perquè estès preparant l'exposició (sinó per motius diguem-ne "extraacadèmics").
A més, na Dolores (la professora d'anglès, bé, una d'elles), m'ha dit que al pas que anava no aprovaria l'assignatura perquè feia molt poca feina... Però cony, això no és una cosa que s'ha de dir a la penúltima classe de l'assignatura, s'ha de dir amb més temps per poder rectificar!
Però raó no n'hi falta gens, som conscient de que estic badant a uns límits insospitats fins ara, abans era perquè escrivia histèries però ara ben bé és perquè estic al facebook, tuenti... (A més d'altres "assumptes"...) Potser és certa aquella teoria que deia que les xarxes socials acabarien amb els blocs, el que si és cert és que son més adictives...
A les dotze, desprès del fiasco (afortunadament els companys de grup ho han fet millor...) hem anat amb na Gemma i en Joanra a una xerrada a la facultat d'educació i organitzada per una tal associació de Brigadistes el nom concret dels quals no record massa. Encara que no hi havia molta gent, ha estat força interessant, assolint una visió més imparcial per part d'una ex-professora de na Gemma que és cubana però fa cinc anys que estudia aqui. M'ha demanat al final si jo, essent de polítiques, tenia cap pregunta i li he preguntat per si la carrera de Polítiques existeix allà i m'ha dit que abans no existia però si que hi ha una Escola de Diplomàcia i un estudi molt avançat en sociologia. Al final, i com no, s'ha acabat parlant de política transmetent-nos ella una intenció de reforma però no un canvi al sistema. Jo, per la meva banda, hi estic molt d'acord; tots els sistemes tenen punts a favor i en contra i el cubà no és una excepció però el nivell de benestar, d'educació, de sanitat, etcètera; és un fet objectiu i inquestionable que en la meva opinió valida el sistema de l'illa, allunyant-lo molt dels seus veïns on no és pot ni somiar la qualitat de vida de Cuba.
En un altre ordre de coses, i desprès d'anar a dinar, he acompanyat a na Gemma (que havia de fer d'observadora externa, en representació de l'ADUAB) al referendum de la nostra facultat, organitzat armònicament per l'Assmblea, la EPA (Estudiants per una Política Activa) i un juntari independent. S'ha de dir que el deganat s'hi ha oposat i, com no, la PEF també, fent-ho amb excuses incoherents.
Amb això es preten conèixer si els membres de la facultat estarien a favor o en contra d'una moratòria d'un any en l'aplicació dels nous plans d'estudi que serviria, per exemple, perquè els professors coneguessin, minimament, els nous mètodes pedagògics.
Aquesta moratòria ja s'ha aprovat en d'altres facultats (Osca, algunes de la UPF...) i és factible ja que, per llei, s'obliga a l'aplicació dels nous plans a partir del 2010.
I jo sense ipod, que encara no l'he trobat, tenc molta son i estones tenc mal d'esquena ja que la taula de la nova habitació és molt baixa o la cadira molt alta... No, és la taula que és baixa.
I ja fa calor, i al nostre bany hi ha aparegut una desagradable plaga d'insectes voladors que s'exten pel pis, ens fan buidar el pot de flit i no sabem d'on surten... Alguna idea?

1 comentari:

Mica ha dit...

Vols comentaris? Ido venga, avui comentaré.
Bueno... lo primer que volia comentar ja t'ho ha dit na Lola... lo que trob és que per donar-te'n conta no fa falta que t'ho digui sa profe, tu ja ho sabies d'antes...
Lo d'això de s'aplicació del pla d'estudis, si no vaig errada, ha d'estar implantat al 2012 i cada facultat tria quan el posa enmarxa. Per exemple, totes les facultats de veterinària espanyoles s'han posat d'acord en esperar fins al darrer moment en posar enmarxa el nou pla.
Joan, pel tema de sa taula, si la vols canviar no hi ha problema... fins i tot podriem fer negocis tu i jo.
Insectes voladors, anomenats popularment a Mallorca "moscardins", que generalment es troben dins ses cuines quan hi ha qualque fruita en mal estat o segons quin menjar per defora. La pregunta és perquè són majoritàriament dins el bany, podrien venir de ses tuberies.
Però vamos, tampoc fa falta passar molta pena, mos murirem antes pel flit que pels moscardins