dissabte, 15 d’agost del 2009

Síndries i porquets
















Segons tenc entés, tal dia com avui, dia de la Mare de Deu d'Agost, en temps pretèrits els pagesos que ho havien de fer es mudaven de possessió. Avui, emperò, els cabrers han vengut a berenar a n'Es Babo per la qual cosa hem menjat frit i tumbet (cosa que farà innecesari l'acte de dinar...). En la imatge vos mostr una síndria d'unes dimensions desproporcionades, és a dir, de bona casta que segons els entesos pesa més de 25 kilos.
Per altra banda, penj una grapada de fotos dels porquets de Sa Mola. Els hostes de la quedada del mes passat varen batiar les trujes de tal manera que ara una nom Anisete, l'altre nom Caña i l'altre nom Araña...
En total en varen fer 24 encara que un va morir (una mortaldad bastant acceptable) i per tant i si els comptes no me fallen, en queden 23 encara que amb lo baratos que els venen no tendrem ni per pinso.
Ahir vespre varem anar a veure una comèdia del grup felanitxer Mai som tots. Se titulava una cosa semblant a "Políticament incorrecte" i anava d'un polític del PP què tenia un assumpte diguem-ne que extraoficial amb una diputada socialista. En definitiva, una molt divertida i absurda comèdia d'embolics amb un enginyós toc de sàtira política. Hi havia molta gent i jo personalment vaig riure molt.
Per altra banda, dir que estic preocupat perquè no se com putes començar a estudiar tècniques d'investigació i els dies passen inexorables, i els dies s'escursen, i s'estiu s'acaba arribant al setembre... A més, he començat un curs de braille encara què ho veig ben complicat.
Bé, ja ho veurem. Si no ens infectam de Grip A anirà bé!

2 comentaris:

Mica ha dit...

A la fi me decidesc a escriure un comentari. He de dir que hi ha una bona síndria, això s'ho diu!, n'hi ha per fer un bon sopar.
Te don tota sa ravó que sa mortalitat dels porquets és acceptable, jo diria que està de fàbula, perquè de 24 domés 1 de mort, està molt bé. Ja els agradaria als que tenen explotacions intensives tenir aquesta mortalitat! Però encara no deven estar desmamats, no? Pot ser encara se'n mori qualcun d'esclafat, però bé, en extensiu no deu ser tan freqüent com en intensiu.
Joan, jo fos de tu, començaria pel principi, si no entens els apunts, aniria a cercar qualque llibre i si coneixes qualque profe de mates de confiança, aniria a fer-li qualque visita perquè t'ho expliqui tot una mica, encara que domés sigui per orientar-te una mica.
Ah! I des grip, no passis pena, juraria que sa mortalitat no és tan gran com sa des grip normal, lo que passa és que als mitjans de comunicació els ha agradat el tema i són uns alarmistes. La majoria de gent afectada són gent que té altres malalties (amb so grip normal o estan vacunats o també la dinyen), però per sa majoria de gent, és una grip normal i corrent. I de sa vacuna, jo no me'n fii de demés, no han tengut temps de fer els estudis necessaris i pot tenir molts efectes adversos...
Jo Joan, crec que si no passes pena quan vas en cotxo, menos pena has de passar pel grip, hi ha més morts en accidents de cotxo que pel grip (això és estadística pura, i te serveix per estudiar i tot!) ;)

Joan M. Roig ha dit...

jajajaja, molt bo això de s'estadística d'es grip... I si, el mitjans de comunicació son uns alarmistes.
M'apunt ses iniciatives de cara a s'estudi!!