divendres, 24 d’abril del 2009

Sant Jordi i altres



Aquesta setmana, entre el concurs de l'ADUAB, del qual per cert ja podeu llegir tots els relats (més que res perquè m'he passat tot s'horabaixa d'avui, amb la son que tenc, penjant textos); i també per culpa de messenger, tuenti i altres (males) herbes; he perdut molt es temps, he dormit molt poc i he estudiat menys per l'examen de ciència de l'administració que he suspès avui a primera hora.
Ahir, diada de Sant Jordi, no era un bon dia per estudiar ja que, desprès d'anar a dues hores de classe, vaig anar cap a la Cívica on els de l'ADUAB em van fer fer de presentador de l'acte de lliurament de premis del concurs del qual ja vos he parlat. Fou un acte molt senzill, varem fer l'entrega dels cinc lots de premis i desprès la guanyadora del primer va llegir el seu. Per cert que els heu de llegir a http://microrrelats.blogpsot.com/
El dia fou molt calorós, com si fos d'estiu, i en l'aire es respirava aquella sensació de Dia de Sant Jordi, alegre i festiu, amb paradetes per tot arreu, tant a la Cívica com per tot Cerdanyola. Allà, a la plaça de l'ajuntament hi havia, com l'any passat, nombroses entitats de la ciutat que anaven des de partits polítics fins a viatges d'estudis, passant per l'emissió en directe de Cerdanyola Ràdio. I dic això perquè hi vaig anar a fer una volta havent sortit de la inmobiliària per firmar el nou contracte del pis. Havia d'estudiar però no per això em vaig estar, tornant amb na Miquela, de comprar el primer gelat de l'any al “chiringuito” que aquest hivern ni s'han dignat a desmontar, aquell què està a l'Av. Espanya a devora el mercat.
En tornar, havia d'estudiar però també havia de preparar una presentació d'anglès sobre l'Star Dust que, com que els companys que em precedien han ocupat tota l'hora no he tengut temps per fer-la (quasi millor, però bé). Meam si el curs que ve (a la tercera...) arrib a baixar a Barcelona city per St. Jordi!
Res, que l'examen d'avui ha estat quelcom similar a “Crónica de un suspenso” per tot lo que no he estudiat durant aquests dies i per lo que he abandonat Ciència de l'Administració que, per altra banda, no deixa d'esser interessant.
I demà, si no hi ha res de nou (encara que no hi ha l'itinerari previst encara) partirem amb na Gemma (i qui sap si en Victor) cap a Tarragona a ca na Ruth on hi haurà en competició d'atletisme de la ONCE alguns coneguts a qui fa molta il·lusió veure, però això, ja serà una altre histèria.
Ara només em queda dir-vos que, si voleu llegir quelcom de qualitat, aneu a http://microrrelats.blogspot.com

dijous, 23 d’abril del 2009

Ara mateix

Ara mateix enfilo aquesta agulla
amb el fil d'un propòsit que no dic
i em poso a apedaçar. Cap dels prodigis
que anunciaven taumaturgs insignes
no s'ha complert, i els anys passen de pressa.
De res a poc, i sempre amb vent de cara,
quin llarg camí d'angoixa i de silencis.
I som on som; més val saber-ho i dir-ho
i assentar els peus en terra i proclamar-nos
hereus d'un temps de dubtes i renúncies
en què els sorolls ofeguen les paraules
i amb molts miralls mig estrafem la vida.
De res no ens val l'enyor o la complanta,
ni el toc de displicent malenconia
que ens posem per jersei o per corbata
quan sortim al carrer. Tenim a penes
el que tenim i prou: l'espai d'història
concreta que ens pertoca, i un minúscul
territori per viure-la. Posem-nos
dempeus altra vegada i que se senti
la veu de tots solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible.

Miquel Martí i Pol

___________________________________
Demà potser escric, de moment vos deix amb aquest poema d'en MMP

diumenge, 19 d’abril del 2009

S'incompetent d'en Yarza, Quedada i altres

























































Som ben conscient de que el tenc ben abandonat al bloc, darrerament, i no serà, precisament perquè faci molta feina acadèmica.
Res, tal vegada estaria bé comentar què, ja fa setmanes, vaig anar a veure en Yarza (l'oculista), què em va dir que de cada vegada hi veia menys (dient que al pas que vaig hauré de fer les oposicions en braille) i em va enviar a fer-me més proves. Ell estava segur de que seria del nervi òptic però, tot i que me va medicar en aquest sentit, el nervi òptic està bé i per tant, no sap que tenc. En definitiva, desprès de 19 anys de dir-me que tenia retinosis pigmentària ara li ha pegat per dir que no i que no sap ni que tenc ni d'on ve el problema, cosa que, com suposareu, em desconcerta un poquet.
A més, i essent un homo d'allò més conservador, espanyolista i molt vell (que no es jubila just per no pedre dobbers), té l'equivocada convicció de que els cecs només podem treballar de músics i de traductors (i jo això dels idiomes i la música...). No deu conèixer les utilíssimes aplicacions lectores de pantalla ni res d'això però bé.
I res, ara estem cercant altres opcions perquè, com a mínim, ens donin un diagnòstic. Si en coneixeu cap ja la fareu arribar.
En un altre ordre de coses, i com ja vaig avançar, del dijous sant al dia de pasqua vaig anar a Madrid a la Quedada de la gent dels campaments de la ONCE. Al final varem ser 13, ens ho varem passar genial fins a tal punt de que ja estam pensant d'organitzar-ne una altre a l'estiu.
Tampoc es que ens donàs temps a veure molta cosa però varem visitar lo típic, totes "Las Puertas", els museus (encara que estaven tancats), El Retiro... Per altra banda, un dia ens varem dividir perquè n'hi havia que volien anar a la Warner mentres d'altres varem anar a veure una obra de teatre (Mercado Libre) boníssima al Teatro Español. I res, l'alberg va estar bé, ryanair també. Me vaig cansar de metro i jo, que som un poc friki, em vaig quedar amb ganes de visitar El Valle de Los Caidos per la qual cosa hi hauré de tornar... Una altre cosa que també ens va ser impossible de trobar varen ser banderes tricolors...
Vos penjaré, si ve bé, una grapada de fotos. Ah! I per cert, varem estar tots els dies per Madrid i no varem anar a veure ni un sol pas... Si sa padrina ho sabés...
Ara, per altra banda, ja hem tornat a començar i pareix esser que la setmana que ve acabam contracte i vendrá un nou o una nova company/a de pis que substituirà en Sergio. Com suposareu, jo haure de fer mudança cosa que serà dificultosa ja que del dimecres al dissabte me'n vaig a la Feria de Abril a Sevilla (bé, en realitat m'en vaig via Jerez que es més econòmic amb Spanoir...) i potser aquest finde que ve aniré a veure uns companys a Tarragona, on tenen campionat d'atletisme.
Per altra banda, el concurs literari de l'ADUAB es presenta com un fracàs total i absolut. Una llàstima haver de tornar els premis per manca de participants...
I res, hauria d'anar ja a netejar la cuina així que ho anirem deixant. Au, au!

P.S.: Per cert, na Marga ha creat un blog

dijous, 9 d’abril del 2009

Cap a Madrid



Se que se m'acumulen ses histèries que contar. Ara, però, només dic que demà m'en vaig a Madrid fins diumenge. En tornar, si ve bé, ja escriurem.