dimarts, 16 de febrer del 2010

Comença el segon quatrimestre


Com és costum, tornam a reobrir el bloc desprès d'examens i posterior parèntesi intersemestral per tornar a partir a velocitat de creuer, amb suposades energies renovades que haurien de durar fins a final de curs.
Els examens, vist lo vist i comptant amb agradables sorpreses, han anat bastant bé, tot i que encara falta per posar la nota per part del professor de Seminari d'Habilitats Professionals, treball del qual en altres ocasions ja he parlat.
Desprès del darrer examen, el de PIE de dimecres, dijous vaig anar a fer quatre feines de paperassa per Barcelona per ADUAB i altres abans de netejar el bany i preparar la maleta.
El divendres varem partir cap a Girona on varem fer una petita visita turística i on varem dinar de menu a un lloc on estava molt bé, encara que quan varem veure l'hora varem demanar que ens lliuressin el segon plat per emportar (afortunadament eren unes delicioses pizzes "catalanes" amb botifarra i demés), cosa que no va evitar que perdessim el bus a l'aeroport pel qual ja haviem comprat els bitllets i haguessim d'agafar un taxi.
En arribar a l'aeroport, desprès de passar el control i cercar la porta, i tenint en compte que a causa de l'estres no teniem massa gana, varem fer estranyes peripècies per encabir les dues pizzes dins una maleta (política de Ryanair, que només deixa embarcar una peça d'equipatge), per la qual cosa varem posar les dues dins la mateixa capsa. Potser per això, quan embarcavem l'hostessa ens va demanar amb una mitja rialla si havien estat bones les pizzes.
Desprès d'això varem baixar a la pista per accedir fins a l'avió i varem volar plàcidament fins a Cagliari, on varem aterrar puntualment i varem agafar un bus que ens va portar fins a la Plaça Matteotti, punt neuràlgic de les comunicacions a la ciutat que estava a prop del nostre alberg.
Tot i que ja em dedicaré en una altre ocasió a escriure una mica sobre el viatge a Sardenya, ara només diré que l'alberg estava molt bé, en el marc d'un palauet restaurat al bell mig de la ciutat.
El viatge va estar molt bé encara que aqui s'ha d'apuntar, per a qui no ho sàpiga, que aquell mateix dissabte en que jo passejava per la Torre de l'Elefant o el Palazzo Civico, es casava un cosí meu a Mallorca, noces a les quals lògicament no vaig poder assistir. He de dir, com a excusa, que el bitllet el teniem comprat del novembre i de l'esdeveniment se'm va informar exactament 15 dies abans, cosa que feia dificil anul·lar aquest viatge.
A Cagliari hi varem estar fins dimecres, dia en que varem tornar cap a Girona, per fer nit a Cerdanyola (desprès d'esser estafats per un taxista) i agafar un bus el dia següent amb destinació a Saragossa. D'allà varem anar a La Muela. Aquest poble, del qual en podria escriure un post sencer, és un bon exemple de que la corrupció i l'especulació urbanística no son sempre sinònim de platja.
Aquest poble, l'alcaldessa del qual ha estat imputada en diversos casos de corrupció,
està situat a les afores de Saragossa i ha crescut molt en els darrers anys. Per una banda al nucli del poble i per altra banda en el marc d'una urbanització que de punta a punta arriba gairebé als deu quilòmetres. Allà s'hi ha construit un nou auditori, una plaça de toros i diversos museus, com un de l'oli i un del vent. Aquest darrer té la seva motivació en que el municipi també ha aconseguit una bona grapada d'ingressos per l'instal·lació de parcs eòlics.
En un altre ordre de coses, dir que per allà hi feia molt de fred i crec que no exager si dic que no havia passat mai tant de fred com dissabte, quan varem sortir a fer un passeig pels "barrancos" de per allà. Com a prova d'això, només diré que va nevar dijous i diumenge encara es conservava una bona quantitat de neu.
I res, diumenge varem tornar cap aqui i ahir va tenir lloc el primer dia de classes del segon quatrimestre, amb la primera classe de Política Exterior Espanyola i Hisenda Pública.
Més tard, vaig assistir a la primera classe de l'assignatura de lliure elecció a la qual m'he apuntat i que porta el títol de Cultura de Pau i Gestió de Conflictes. Promet esser molt interessant encara que l'horari, de 13:30 a 15, també promet esser pesat. De totes maneres, ja vos n'aniré contant cosetes.
Avui he de dir que m'he adormit (bé, en realitat m'he despertat i he vist que era tard i m'he dit no arribaré a primera hora i he fet el mateix amb segona hora), per la qual cosa tinc remordiments ja que m'he perdut la primera classe de Política Comparada i la de Gestió Pública (que tot i haver arribat a la mitja part no s'ha fet descans).
Sigui com sigui, he aprofitat el temps i m'he apuntat a un curset sobre Llibertat Religiosa i Ciutadania Musulmana que promet ser interessant.
Després he anat a la primera sessió d'Economia Mundial, amb n'Arcadi Oliveras, que ha començat explicant perquè no feia les classes en castellà (i oferint als erasmus una sessió setmanal extra) i descrivint la dinàmica de l'assignatura a més de fer-nos una petita enquesta per escrit. Finalment, ha acabat parlant de que vivim en una societat dita de la informació però en la qual ens enganen constantment els Mass Media, cosa que ha exemplificant amb el cas de la flota pesquera espanyola a l'Àfrica i també amb la suposada condonació que s'havia venut del deute extern per part del FMI i el BM però que tan sols arribava a un 1 %.
Foto: Vista de Cagliari

8 comentaris:

Anònim ha dit...

L'Oliveres fa una feina pedagògica i crítica, impagable: amb ell aprendràs molt. És una persona humana, d'aquelles que comença a costar trobar.

No et perdis cap classe seva: cap. I compre't algun dels seus llibres, són bàsics per entendre el seu anàlisi i per xafardejar.

Veig que t'han anat bé els exàmens.

Em podries dir com t'ho has fet per matricular-te alguna d'aquestes assignatures interessants?

J. Gil.

Anònim ha dit...

L'Oliveres fa una feina pedagògica i crítica, impagable: amb ell aprendràs molt. És una persona humana, d'aquelles que comença a costar trobar.

No et perdis cap classe seva: cap. I compre't algun dels seus llibres, són bàsics per entendre el seu anàlisi i per xafardejar.

Veig que t'han anat bé els exàmens.

Em podries dir com t'ho has fet per matricular-te alguna d'aquestes assignatures interessants?

J. Gil

Catalina ha dit...

M'alegre sebre que els examens t'han anat be, esper que seguesquis pel mateix cami d'ara en endavant.
Per altre banda veix que no has pedut el temps.... això està molt be!!!
Tu has anat a Serdenya i noltros hem anat a veure ses monees de Gibraltar.
Per altre part veix que has tornat en moltes ganes d'escriure,"que no decaiga".
La Muela no deu esser Sa Mola?????, perque no t'hem vist es pel!!!!.
Fins a sa propera i a veure si comences en bo peu sa recta final d'aquest curs.

Joan M. Roig ha dit...

Bones Joan, t'ha quedat molt bé el primer paràgraf! jaja, ara de debò, es aquesta s'impressió que m'ha donat encara que jo tenc certa costum de montar-me ponts i deixar certes classes de divendres, amb la qual cosa potser hauré de deixar algun dia...
En quan als llibres, ja me'n recomanaràs algun.
Per lo de les assignatures, son de campus, amb la qual cosa quan fas la matricula t'hi apuntes tot inserint el codi de l'assignatura.
Vatuadell Catalina, i que tal Gibraltar? Jo encara seguesc amb ses ganes de voler-hi anar!!!
Lo d'escriure ja ho veurem i lo de La Muela... jajaja, es parescut però no està ben bé a devora.

Que vagi bé!

Catalina ha dit...

Ahir hem va passar per alt comentar-te lo que dius relacionat amb sa corrupció,semble esser que polítics corruptes n'hi ha per tot arreu, "creixen com a bolets".
Salutacions i fins a la propera.
Ah!! Gibreltar ens va agradar molt, te una panoràmica fantàstica.

Joan M. Roig ha dit...

No, es ben vera això que dius, corruptes n'hi ha per tot.
Ja mostrareu ses fotos!

maria magdalena ha dit...

Hola, Joan!
Ja ho varen dir per Sa Mola que eres a Cerdenya. Bé que fas de passejar-te molt i millor si és en haver acabat les feines del primer quatrimestre...
Que te vagi igual de bé la resta del curs!

Joan M. Roig ha dit...

Moltes gràcies MM. Ja ho veurem com anirà!