dimecres, 24 de febrer del 2010

Imatges de Sardenya

Escultura de l'anomenat Cementeri Monumental. En la meva opinió, a Cagliari han sabut explotar el cementeri com a recurs turístic. Crec que a d'altres ciutats s'hauria de fer el mateix, de fet, fa temps que tinc ganes de fer una expedició al Cementiri de Montjuïc a visitar tombes de segons quins personatges celebres.

Detall del Jardi Botànic.


El castell de Sant Miquel, construit sota el domini català, consta de tres torres i es troba a damunt una muntanyeta que la ciutat ha engolit.






Tres imatges camí de Villasimius, pels penya-segats, les cales i els pobles d'aquella zona de l'illa, que guarda certes similituds amb la Serra de Tramuntana.






Tres vistes des d'un mirador, s'horabaixa de tard.

Al fons a l'esquerra (on es veuen les banderes) es troba la porta de l'alberg. A s'enfront es veu un passadís que conduia a un carrer comercial de darrera. Allà dins s'hi trobava una cripta.



On és la bandera italiana? Està enterra!



Pintada sobiranista sarda. Si no vaig malament, es tradueix com "Millor sols" i es troba acompanyada per la bandera de l'illa, que, amb fons blanc, mostra una creu vermella i quatre caps negres.



Un nuvol fa ombra damunt una part de la ciutat



Imatge del Palazzo Cívico, situat a la Piazza Matteotti, alberga la seu de l'Ajuntament (o de la Comune di Cagliari)



Imatge d'un trolebus circulant per Via Roma, important artèria d'oci i comerç de la ciutat, a mig cami entre Jaume III (pels arcs) i el Passeig Marítim.

8 comentaris:

Diego y Jordi ha dit...

Agradecido y emocionado, solamente puedo decir, olé Cagliariiiiiii

Catalina ha dit...

Pes grapat de fotos que ens mostres,està clar que Sardenya ofereix un ampli ventall d'opcions al visitant, hi deu haver vols directes desde Palma?
Referent al cementeri si que ja hi ha llocs que se "promocionen", si és que es pot dir així,damunt s'informació turística, de fet noltros l'any passat varem anar a Lloret i es cementeri era un des punts d'interès al fulletó turístic, però no el vàrem visitar.
Ja està be!!! per avui ja he escrit massa.

Joan M. Roig ha dit...

jajajja, aaai diego i jordi...
Mmm, de Mallorca no hi ha vols però nedant potser s'hi arriba...
Això de Lloret no ho sabia. Està bé.

maria magdalena ha dit...

Ui! Fa ganes anar-hi!

Catalina ha dit...

Nedant??? pot esser, tal volta en David Meca...
Que passis un bon cap de setmana, i aprofita de menjar lo que t'agrada ara que vas de gorra!!!!

Joan M. Roig ha dit...

Homo, a jo me va agradar encara que me falta L'Alguer.
Si, potser en David Meca ho tendria bo de fer encara que noltros ho deixarem fer...
Sa veritat es que he aprofitat, i me n'he duit cap aqui una llengonissa, galletes de Porreres, un poc de tumbet i un poc d'aguiat de pilotes!

ainaa ha dit...

bones fotos!!!!n'hi ha que s'ho monten moooolt be!!!!!

per cert...des meu punt de vista hi ha millors llocs que visitar que visitar un cementeri...encara que sigui molt guapo...no es un lloc massa agradable!!!

PD:disfruta de s'aguiat!!!!jijij

un besooo!!

Joan M. Roig ha dit...

S'aguiat de pilotes ha estat molt bo, ara toca es tumbet!
Homo, no ho sé, per jo que m'agraden els parcs i jardins un cementeri amb escultures ben curiós, especialment si alberga sepultures de personatges històrics curiosos no és tan mal lloc però clar, si es pensa amb la mort com a fenòmen estigmatitzat (no natural)... Bé, supós que tot son maneres de fer turisme, encara que he de dir que jo tampoc hi aniria de nit...