dilluns, 8 de març del 2010

UABacuació!












Avui demati quan he partit cap a la universitat enterra estava banyat, nevava (encara que no cuallava) i jo, que no se perquè havia agafat unes sabates velles, he arribat ben banyat a classe. Desprès haviem de veure un video sobre descolonització espanyola a l'Àfrica però hi ha hagut problemes técnics. Més tard hem seguit amb gràfics i més gràfics d'Hisenda Pública per continuar amb la de Cultura de Pau i Gestió de Conflictes. Aquesta darrera dura de la una i mitja fins a les tres i quan faltava ja poc per acabar (hem parlat de que es considera guerra i que no) ha vingut una dona de secretaria per informar que en pocs minuts s'evacuaria la facultat. El motiu ha estat que la neu ja estava cuallant i per evitar el que va passar fa uns anys, que molta gent va quedar "atrapada" al campus per la neu i va haver de quedar a dormir a l'hotel i a les facultats, s'ha suspés l'activitat docent.
Així doncs, hem sortit a fora i jo he començat a caminar cap a Cerdanyola veient per primera vegada en els tres anys en que estic estudiant aqui, l'autònoma blanca per la neu. Estava nevant de bon de veres i les portes de totes les facultats eren plenes d'estudiants que sortien per tornar a casa seva. He passat fred perquè tenia els peus banyats i com que he fet fotos m'he congelat totes les extremitats però així i tot he pogut captar aquestes nadalenques estampes, encara que siguin al març.
Per altra banda, quan he arribat m'he dutxat però poc temps desprès hem sortit amb els companys del pis a fer una volta fins al super. Per Cerdanyola hi havia un parell de dits de neu i quan hem tornat esser aqui hem fet un ninot de neu ben formós que, tot sigui dit, ha durat poc a causa de l'atac d'uns vàndals.
Escoltant la ràdio veig que això del temporal de neu està essent històric, amb tallades de transport i comunicacions que ha arribat fins a Barcelona capital (amb gent que haurà de passar la nit atrapada als trens o als seus propis vehicles mentre que a Barcelona el metro estarà en funcionament tota la nit. Per altra banda, 200.000 usuaris s'han quedat sense llum per la caiguda d'una línia d'alta tensió i les comunicacions fallen a moltes zones de Catalunya.
Per tot això, a dia d'avui, queden molt lluny els mediàtics aconteixements de divendres. Els neofalangistes varen aconseguir el que volien, sortir a tots els mitjans de comunicació. Tant es així que jo era a Saragossa i a molts canals vaig poder veure en Cardús (degà) i n'Argelaguet (coordinador de titulació) banyats amb pintura vermella, trist i lamentable, més encara tenint en compte que no l'havien convidada ells...
Res més, demà no hi ha classe!

4 comentaris:

Catalina ha dit...

Bon dia Joan, és un dir, aqui a Felanitx fa un fred de mil dimonis i molt de vent.
Mira per on tendràs un dia de vacances.
No deixa d'esser sorprenent que en el mes de març faci una nevada d'aquestes caracteristiques, però mes sorpren encara que amb els medis que es disposen avui es quedi tot colapçat.
Procura no passar massa fred i disfruta del dia.

Joan M. Roig ha dit...

Bones Catalina, per sa radio han dit que per aqui també feia vent, però com que jo no he sortit del pis...
De totes formes aqui fa un bon sol encara que queden restes importants de neu i, lo que fa més por, de gel.
Això del col·lapse jo també ho pens, encara que se diu que aquesta nevada ha estat la més gran dels darrers 25 anys. Per altra banda, al nord d'Europa que hi neva tot l'hivern no se com s'ho deuen fer perquè no es col·lapsin...
Que vagi bé!

Catalina ha dit...

Saps una cosa? en aquests moments està nevant i de bona manera a Felanitx, al carrer se fon així com cau, però ses teulades se comencen a veure blanques, hauriem de veure per Sant Salvador com està!!!
Ah!! per cert ses fotos que vares fer estàn molt be, llàstima lo del ninot!!!!!

Joan M. Roig ha dit...

També haureu de fer fotos. Ja veurem per Sa Mola mem que passa...
Ara n'Aina m'ha dit que per ciutat també ha nevat!