dissabte, 10 d’abril del 2010

La Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat!

Volia fer un escrit per animar-vos a moure un dit per la Serra però en vista de què he trobat aquest escrit que ja ho fa d'una forma molt encertada al bloc de na Caterina Cortés, he pensat que seria millor inserir aquest. Només dir, en poques paraules, que cre que aquesta iniciativa es força encertada en primer lloc per prendre consciència com a illencs del valor que tenim a l'entorn de la Serra de Tramuntana (i també a la resta d'illes) i per això de l'error que suposa la seva urbanització massiva i mala conservació de l'entorn. A més, serveix de cara a l'exterior per fomentar un turisme alternatiu compromés i respectuós amb la nostra terra i la nostra cultura, què és pot fruïr tot l'any i no només a l'estiu.



Mou un dit per la Serra

Quan he d’agafar un avió, sempre que puc, deman estar vora una finestra esperant que sigui la que me permeti veure Palma en miniatura, amb els seus carrers i monuments, i la Serra de Tramuntana. Són molts els que han definit aquesta serralada, situada a la zona nord-occidental de Mallorca, com un paradís terrenal. Els seus penya-segats banyats per la mar, la seva vegetació, els seus pobles (Valldemossa, Deià, Banyalbufar, Sóller, per citar-ne alguns), les seves tradicions i cultura, les llegendes, la quantitat de possessions mallorquines conservades, les ermites i el monestir de Lluc, la seva història…, han estat alguns dels motius que han animat a proposar la seva candidatura per a que aquest lloc únic al món sigui Patrimoni de la Humanitat. La Serra de Tramuntana és la zona de l’illa que millor ha aconseguit mantenir la seva essència i bellesa tot i l’arribada del turisme i l’especulació urbanística dels darrers anys. Artistes de la talla de Robert Graves, Unamuno o Rubén Darío se varen declarar enamorats d’aquest racó de la mediterrània, com també el conegudíssim Michael Douglas. Però molt probablement els personatges més importants que han passat per aquí siguin l’escriptora George Sand i el músic Frédéric Chopin, juntament amb l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria a qui mai els mallorquins li agrairem prou els estudis realitzats sobre la nostra Mallorca i el seu esforç per a la conservació de moltes terres i possessions de la Serra.
Per a donar suport a la candidatura només s’ha d’emplenar un formulari molt senzill a Mou un dit per la Serra.


Extret del blog de na Caterina Cortés. Vos recoman les fotos que s'hi mostren.

2 comentaris:

caterina ha dit...

Gràcies per haver-te fet ressó d'aquesta iniciativa. A veure si entre tots ho aconseguim i cuidam aquesta Serra tan meravellosa, tan nostra.

Salutacions des de Mallorca ;)

Joan M. Roig ha dit...

Gràcies a tu pel teu escrit!
Vagi bé!