divendres, 20 de març del 2009

Més del mateix








Potser estaria bé constatar per començar que tots els antiavalots son iguals, son persones sovint atretes per la violència que quan son armades amb un casc i una porra es senten superiors i començen a hostiar el personal, donant via lliure a les seves deries psicòtiques.
A partir d'aqui m'agradaria expressar la meva incomprensió cap a l'estratègia d'ICV al govern. No entenc que es pretén demostrar triant el departament d'Interior amb els Mossos d'Esquadra, una política "catalana" que parla en castellà, ja que l'únic que demostra és el masoquisme ecosocialista.
Si es vol demostrar que tots els polítics son iguals doncs potser aconseguiran el que pretenen perquè actuacions com les d'aquests dies no son molt diferents de les dels grisos. D'aquests, dels grisos i dels nacionals en general, més o menys podria esperar segons quins comportaments però no de la policia catalana controlada en última instància per Joan Saura.
Potser el que més ha canviat en aquests anys ha estat que els del PSUC corrien davant els grisos i els (dirigents) d'ICV comanden els Mossos...
Per altra banda, he de dir, no crec que tota la responsabilitat recaigui en el conseller d'Interior i estic segur que aquests fets haguessin succeït igual independentment del partit polític que controlès Interior, encara que potser tenia esperances de que amb ICV no passes així.
Crec, en tot cas, que el millor seria fer com ERC i agafar conselleries "folklòriques" i facils com son cultura, normalització lingüística o afers exteriors que acaben lliures de desgast polític.
Crec que ICV haurà perdut, amb motiu, gran part del vot jove que rebia ja que, encara que ho sembli, no tots els antibolonya son (o som) antisistema. En aquest punt, però, s'ha de recalcar la crítica interna que bé des de JEV o bé des de càrrecs del partit s'ha fet dels fets, prenent com exemple el bloc d'en Raül Romeva que de ben segur patirà en carn pròpia el descens electoral, i és que perdre vots amb mesures ecosocialistes que la gent no entén (encara que faci 15 anys que s'apliquin) com la dels 80 km/h me pareix acceptable, però no per culpa dels Mossos.
Indignants les declaracions del portaveu d'un sindicat de Mossos carregant tota la culpa a Saura, dient que els varen ordenar actuar. Jo a aquest senyor li diria que hi ha moltes maneres d'actuar i molta de la violència que varen patir els companys i companyes estudiants era absolutament gratuïta i innecesària.
També aqui voldria afegir que no es pot oblidar la responsabilitat que els rectors universitaris tenen en tot aquest assumpte perquè darrerament estan recurrint molt a les forces de l'ordre perquè els solventin els problemes que no son capacos de resoldre per la via del diàleg.