dimecres, 27 de febrer del 2008

Vaga a Sarbus


Avui m'ha fet mandra redactar-ho jo, així que vos adjuntaré aquesta noticia que he trobat per internet davant el rumor que he sentit dins el bus quan tornava de Barcelona i que podré enmarcar en la abandonada secció de "histèries d'es bus".

Per cert, avui he anat a sa loquera i m'ha donat per d'aqui a dos mesos. Es bastó, que només tenc allà per estirar una goma, ja fa set setmanes que no han tengut orgues de reparar-lo. Vos pareix normal?

Per altra banda he dinat allà (perquè ja era ben hora) de noseque d'aluvias, que era com un trampó amb ou bollit, tonyina i aluvias i bunyols de bacallà amb més verd (ensalda). Allà he descobert que els nostros ous a la flamenca se serveixen com a "huevos al plato a la mallorquina".

Només una cosa més: Quina fauna que hi ha p'es metro. Buf! Als ferrocatas una punkie tocant el violí (fins aqui bé) però dins el metro una, crec que romanesa, que se passetja amb la típica cantinela de Siñor, siñora, que tengo dos hijos de la Rumaní, pofavooo... i altres elements que tampoc descriurem.

Ah! I, segons acab de mirar, he tret un 25/30 del parcial de ciència política i m'atur perquè ja he escrit molt.




El sindicat Ugt de Catalunya ha convocat una aturada de conductors de les empreses de transport de viatgers del grup Sarbus pels dies 28 de febrer i 13 i 27 de març, de 0 a 24 hores. Els treballadors reivindiquen millores en les instal·lacions (vestidors i lavabos) i en el manteniment dels vehicles.
Els gairebé 200 conductors de les empreses de transport de viatgers per carretera La Vallesana i Marfina Bus (ambdues del grup Sarbus) estan convocats a la vaga ja aquest dijous 28 de febrer. En aquests moments resta pendent que el Departament de Treball fixi els serveis mínims que se sabrà en poques hores. Les aturades afectaran totes les línies de servei regular (no el servei discrecional, és a dir, el transport escolar i d’empresa) a Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Terrassa, Les Fonts, Sabadell, Castellar del Vallès, Badia del Vallès, Ripollet, Barberà del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona,
tant les línies interurbanes i de connexió amb Barcelona, com les línies urbanes en el cas de Cerdanyola, Sant Cugat i Barberà del Vallès.
Els treballadors reivindiquen l’adeqüació de les instal.lacions, el manteniment dels vehicles en qüestions tan elementals com la calefacció, els miralls o la reparació dels seients. Entre d’altres, al.leguen que l’empresa es nega a instal.lar vestidors i lavabos per a les 25 conductores que hi ha a la plantilla. Entre les seves demandes s’inclou un reajustament dels horaris del servei ja que, diuen, han quedat obsolets i no es poden complir amb els conseqüents retards que han de patir els usuaris.





Sa puta empresa ni informa ni res, i tot per no reparar els vells busos i per no concedir un vestidor a les treballadores. Menos mal que darrerament vaig a peu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona per sa nota de s'examen de Ciència Política!!
Ara crec que lo més convenient és contar una mica sa meva aventura d'avui dematí, ja que he patit sa vaga aquesta.
Diré que gràcies a en Joan, que se va enterar de lo de sa vaga, he pogut anar a classe i he arribat d'hora; tot i que per arribar-hi, m'he hagut de menjar 3 quarts d'hora caminant, amb pujades i baixades (domés 2 pujades i una baixada). Ja sé que no és gaire, però heu de pensar que no estic acostumada a anar a classe a peu, pel simple fet que tenc sa facultat a s'altre punta de campus, i també he de dir que no és lo mateix anar fins allà a peu, sense equipatge, que amb una carpeta, una bossa i es bolso, perquè he decidit anar així per alliberar pes. Però he arribat, jeje.
Ara ja m'anava a despedir, però he pensat que volia fer un petit comentari sobre es bastó de'n Joan, que no és tan complicat arreglar-lo com perquè faci tant de temps que el tenen, perquè, si no record malament, aquell bastó s'arregla amb un fil de ferro amb sa punta en ganxo.

Esper no haver-vos aburrit.

Joan M. Roig ha dit...

Clar Miquela! tens ravó en tot però especialment en lo d'es bastó (una vergonya) ja que ara podré dir que ja fa DOS MESOS!!!