diumenge, 23 de novembre del 2008

Internet contra la crisi

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella

Avui, l'"Espai Internet" va de crisi, o, més ben dit, de com combatre la crisi amb l'ajuda de la xarxa. O sigui que, avui més que mai, agafin paper i llapis perquè els donarem unes quantes adreces per estalviar diners.I comencem omplint el carro d'anar a comprar. A marcasblancas.wikispaces.com, ens aclareixen quins són els fabricants que hi ha darrera de les anomenades "marques blanques", les que cada cadena etiqueta amb el seu nom i són més barates. Així podem continuar comprant els nostres productes favorits a preus més econòmics, un cop detectem a quina marca blanca corresponen.
Ara omplirem el dipòsit del cotxe. Sabien que la gasolinera més barata de Catalunya és la de la Cooperativa Ivars, a Ivars d'Urgell, on divendres el litre de gasoil es venia a 879 cèntims d'euro?
La dada és oficial, ja que la recull el Ministeri d'Indústria a la seva web, on hi ha els preus de les 569 gasolineres catalanes i de totes les de la resta d'Espanya.
Tot i que l'actualització no és diària, sí que ens podem fer una idea d'on trobarem la gasolina més barata a prop de casa.
A continuació, trucarem per telèfon. Hi ha moltes empreses que ofereixen atenció als seus clients a través de números que comencen per 901 o 902, amb un cost que va dels 5 als 50 cèntims. Doncs bé, la veterana wiki.nomasnumeros900.com ens busca els números fixes que es corresponen, per trucar-hi de franc, sempre que tinguem tarifa plana, és clar.
I, per acabar, parlem d'oci: on anar a veure una pel·lícula de franc o un concert sense pagar res? És una de les moltes coses que ens expliquen a sindinero.org, on trobem ofertes d'oci gratuït de tot Espanya, amb especial atenció a Madrid i Barcelona.
De moment, és tot, però potser més endavant en tornarem a parlar...

ALTRES ENLLAÇOS MARQUES BLANQUES
El replicante - Marques blanques
Com saber qui es el fabricant d'una marca blanca del super
Empreses Alimentàries Inscrites (RGSA) - Per trobar els fabricants
Blog de anàlisi sobre les marques blanques de les grans superfícies
Les marques blanques, a la Wikipedia
Pàgina sobre medicaments genèrics de l'AESEG

GASOLINERES
Recerca per mapa de gasolineres, a la web del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç
El precio de la gasolina.com - Troba les gasolineres més barates
Gas en cooche - Troba les gasolineres més barates gasofa.es - Troba les gasolineres més barates

TELÈFONS
Ahorramovil - Per calcular l'estalvi a la factura del teu mòbil DoctorSIM - Per analitzar el teu consum mensual i buscar la millor tarifa Pàgines grogues - Per buscar un número de telèfon, sense haver de pagar a informació de Telefònica Pàgines blanques - Per buscar un número de telèfon, sense haver de pagar a informació de Telefònica

DE FRANC
Ahorradores - Web amb els llocs més barats que s'han trobat o consells d'estalvi
Extret de www.3cat24.cat

2 comentaris:

..."""silvanna"""... ha dit...

He empezao a leer el post... pero mis neuronas echan fuego! Que no entiendo ni patata! jajaja Aunque me puedo imaginar mas o menos lo que pone... xD

Pues sí, estas abuelitas son la caña, pero jolin, que no me deja invitarle a nada!! xD Le sale su lado demoníaco como le lleves la contraria! Da miedo y todo !!!xD

Saludos! ;)

Lear ha dit...

Quantes coses han canviat des des meu darrer comentari! Ara hem ocupat s'edifici històric, altres facultats van caiguent mica a mica... pareix que sa lluita està engrescant!

t'afegesc a n'es meus enllaços... per Joan M. Roig?

fins aviat!